O familie din Bacău, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare, se află în stare gravă la spitalul „Parhon” din Iași. Fiul, mama și tatăl au mâncat cu toții ciulama cu ciuperci culese din pădure. În cazul tânărului de 27 de ani, medicii spun că prognosticul este unul rezervat.

Cei doi soți din comuna băcăuană Mărgineni au mers săptămână trecută să culeagă ciuperci din pădure, pe care le-au pregătit acasă, în așteptarea fiului lor de 27 de ani care urma să-i viziteze, scrie Ziarul de Iași. Cu toții au început să se simtă rău, după ce au mâncat ciulama de ciuperci.

Tânărul a fost internat în stare gravă la Spitalul din Bacău, însă a fost transferat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon. Acolo primesc îngrijiri medicale și părinții acestuia deoarece starea lor s-a agravat.

Medicii ieșeni susțin că acesta este unul dintre cele mai grave cazuri de intoxicație cu ciuperci, înregistrat în acest sezon. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a necesitat un tratament de dializă hepatică de urgență deoarece prezenta simptome avansate de insuflciență hepatică acută, asemănătoare cirozei hepatice.

„Starea sa este în continuare foarte gravă, este supravegheat, se încearcă terapii de stabilizare şi sperăm într-o evoluţie favorabilă, însă momentan prognosticul este unul rezervat, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale, pentru sursa citată.

Întreaga familie este internată acum în clinica de Nefrologie, cu simptome de insuficiență renală. Medicii spun că, în astfel de cazuri de intoxicații, este afectat inițial ficatul, iar ulterior rinichii.

Medicii spun că sunt îngrijorați din cauza numărului mare de intoxicații cu ciuperci culese din pădure din acest sezon.

„Sfatul nostru este ca oamenii să nu consume ciuperci de care nu sunt siguri, varianta cea mai sigură este să con­sume ciuperci care provin doar din crescătorii sau de la vânzători autorizaţi. Astfel pot fi evitate aceste tragedii care din păcate pot duce la decesul unei întregi familii. Având în vedere aceste zile ploioase care favorizează dezvoltarea ciupercilor, ne aşteptăm să crească numărul cazurilor de intoxicaţii, a explicat medicul ieşean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.