DROGURILE! Problema din școli și licee

112

Judecătorul Cristi Dănileț, inițiatorul proiectului Educație juridică în șoli și licee, a arătat care sunt cele mai mari pericole pentru elevi. Acesta spune că drogurile au devenit o problemă uriașă, atât în licee, cât și în școlile mari. 

 

Potrivit judecătorului Dănileț, tot mai mulți tineri care nu au bani să cumpere devin dealeri de droguri, iar “cel mai periculos este comandatul pe dark web”, spune pentru Edupedu.ro judecătorul Cristi Dănileț.

Dănileț spune că în momentul în care se începe distribuția și unul, doi, trei consumatori sunt prinși, automat se ajunge la dealeri.

”Pentru trafic internațional de droguri se fac 15 ani de închisoare. Îi prindem când se începe investigația, facem percheziție informatică, domicilară, investigăm toți prietenii, astfel încât prindem toată rețeaua. Ceea ce înseamnă dosare penale pentru toată lumea și închisoare pentru dealeri”, a declarat judecătorul Cristi Dănileț.

Acesta a anunțat că este în plină desfășurare Săptămâna educației juridice în școli și licee, în cadrul căreia magistrații vin la clase și le explică copiilor riscurile la care se supun dacă dau curs invitației dealerilor, le spun că deținerea de orice fel de drog este interzisă și pedepsită în România a subliniat Edupedu.ro.

Săptămâna dedicată Educației juridice în școli și licee este 8-12 octombrie 2018, însă activitățile de acum pot avea loc și în săptămâna Școala altfel sau oricând, la cererea profesorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ