Dosarul Simion Baciu! Cine şi cât i-a dat şpagă şi cum şi-a ajutat poliţistul favoriţii în timpul examenelor

1469

În dosarul în care este judecat fostul poliţist de la Permise Auto – Simion Baciu, alături de poliţistul Claudiu Lup – încă angajat al aceluiaşi serviciu, şi alţi trei civili, au curs deja 11 termene şi urmează, la finele lunii februarie, cel de-al 11-lea. Finalul este unul greu de întrezărit, în condiţiile în care avocaţii inculpaţilor din dosar au solicitat instanţei de judecată de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, readministrarea probelor.

 

Simion Baciu este acuzat de luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu. Claudiu Lup este acuzat în acest dosar de complicitate la dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, în timp ce Ilie Vartolomei, cel care, conform procurorilor, trăgea sforile la Permise, este acuzat de dare de mită în formă continuată, instigare la abuz în serviciu şi trafic de influenţă în formă continuată. Alţi doi inculpaţi din acest dosar sunt Gheorghe Rus, ginerele lui Ilie Vartolomei, pe care procurorii l-au trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, şi Vasile Scurtu, acuzat şi el de dare de mită.

Avocaţii au cerut reaudierea martorilor, mai ales a celor care nu au fost propuşi de acuzare, dar despre care se vorbeşte în rechizitoriu că au dat declaraţii în faza de urmărire penală, dar şi a investigatorilor sub acoperire. În plus, apărătorii au solicitat şi copii ale interceptărilor telefonice sau video.

 

Rus i-a dat două camionete cu lemne de foc

Conform procurorilor DNA, în perioada mai – octombrie 2015, Baciu Simion, în calitate de…


Află continuarea cumpărând Gazeta de Bistriţa de la orice punct de vânzare a presei începând de luni 5 februarie 2017.

Loading...

1 COMENTARIU

 1. Daaaa… au luat „spaga”… cate un „carnatz si cate un costiug cu oua”… sau poate… cate un „grarar ” dupa examene … mai mult nu prea cred … ca in general pa politzai nu se da spaga „MARE”. Nu ca sunt usor de corupt, ci ptr ca au totusi nasul si obrazul mai subtire decat politrucii .
  AIA… ( spaga MARE ) merge la politruci si cu atat este mai mare, cu cat politrucii sunt pe un „fusteu” mai inalt de pe „scara”… sa nu mai povestim de cat se da … pentru cel din varfurl… scarii…
  Este de notorietate publica faptul ca functiile in partide, se distribuie proportional cu „cota”… La fel este si-n casta notarilor si a executorilor judecatoresti si a magistratilor… etc. etc. etc… adica asa-i la noi in aceste „caste inchise ” .
  Bine a zis „blonda ” lui Base… ” Nu va faceti ca nu stiti ” !
  Narod trebuie sa fi, sa crezi ca daca te-a chemat odata cineva la „un gratar ” ( gratis cica ) … nu esti „trecut pe o anumita lista”… si ca se „incheie” totul acolo… ! Daca lua spaga macar UN MILION DE EUROI… asa cum se da la politruci… atunci, poate ca avea de unde sa „spele o mana pe alta „…
  Oricum, NU MAI FITI NAROZI SI NU MAI CREDETI CA CE VINE GRATIS… ramane… GRATIS si multumiti-va dmnilor politzai cu cat castigati cinstit de la statul care va plateste din banii nostri publici, asa… mult… putin cum este… ca oricum este de doua ori mai mult decat la „bu.lime”… si pe voi nu va mai „scoate nimeni din ca.cat ” cand cadeti in „hazna ” ! Sunteti mult prea „slabi” ( financiar si fiscal ) sa beneficiati de acest „avantaj ” .

LĂSAȚI UN MESAJ