Dosarul ”Gazeta” şi începuturile demarării planului ”Minerva” privind îngrădirea libertăţii presei în România

189

După 11 ani de anchetă şi judecată, pe fond şi în apel, dosarul ”Gazeta” a fost soluţionat. Pe 20 decembrie 2017, Curtea de Apel Galaţi a decis achitarea tuturor inculpaţilor. Pe nedrept evenimentul judiciar a fost trecut sub tăcere, având în vedere implicaţiile acestui caz asupra libertăţii presei şi a dreptului la liberă exprimare din România şi a faptului că dosarul ”Gazeta” a reprezentat primul atac concertat la adresa presei, a unor publicaţii, a statului paralel în curs de constituire la momentul respectiv, ţinta vizată fiind dispariţia acestora din spaţiul mediatic.

 

Acţiunea în sine s-a dorit şi un fel de experiment şi pentru prima dată într-un dosar penal au fost falsificate probe la o scară incredibil de mare, iar instituţia denunţătorilor mincinoşi a devenit arma de bază a procurorilor din România. Şi nu în ultimul rând, dosarul ”Gazeta”, în decursul celor 11 ani de anchetă şi judecată a devenit obiect de interes pe linia unor analize ale CSM, dar şi al raportărilor MCV către Bruxelles.

Planul ”Minerva” de control al României a fost impus de americani cu acceptul total al celor de la Bruxelles. Politica externă americană nu are morală şi principii, ci doar interese, iar impunerea acestui plan a vizat dominarea politică şi economică a României, inclusiv a presei care nu răspundea comenzilor oficiale.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la toate punctele de difuzare a presei!

Doru Costin

LĂSAȚI UN MESAJ