Dacia va introduce cele mai ieftine mașini electrice de pe piața automobilelor

225

Dacia pregatește să introducă pe piața mașini electrice „șocant de ieftine”.

După ce a preluat fabrica de la Mioveni și a lansat o serie de modele low cost cu care a avut un succes teribil, Renault a dat lovitura cu Dacia.

Industria auto intră acum în epoca mașinilor electrice cu zero emisii, însă momentan prețul de achiziție este destul de ridicat pentru o asemenea mașină. Dacia, vrea să producă cele mai ieftine modele electrice de pe piață, potrivit stirileprotv.ro

Seful Alianței, Christophe Kugler, a declarat revistei Auto Express că planurile sunt deja avansate.

„Nu o sa schimbam teritoriul brandului nostru. Beneficiem de putere Aliantei si de tehnologia existenta pe care putem s-o implementam catre Dacia. Avem toata tehnologia EV necesara, ea este acolo. Exista o diferenta de 3-4 ani intre cel mai avansat model Renault-Nissan si tehnologiile pe care le avem acum. O sa ne indreptam catre ele atunci cand aceastea vor fi accesibile”, a spus Kugler.

Dacia va profita de tehnologia de pe Renault Zoe, una din cele mai avansate de pe piață. Modelul a fost relansat anul trecut cu o autonomie de 400 km la o singura încarcare.

Dacia studiază și tehnologia autonomă, iar modelele urmatoare vor fi dotate cu control automat al vitezei de croazieră.

2 COMENTARII

  1. Nu va mai strofocati degeaba ca romanii nu vor renuntza in favoarea acestor masini, decat doar, poate cei care sunt putrezi de bogati si care vor circula cu ele exclusiv , numai pe drumurile asfaltate si in jurul oraselor, unde sasi poata incarca electric masinile .
    Cu o astfel de masina, nu poti risca sa te duci ” in verde” undeva departe de statia de incarcare, ca daca ramai ” fara conbustibil ” … cand ai masina clasica, te duci cu o canistra si-ti cumperi… dar fara curent … te poti ca.ca pe ea, ca numai trasa „de jujau” … pana la o astfel de statie mai poti… si nimeni nu va alege acesta varianta . Cel putin deocamdata tot masinile cu combustie clasica va fi aleasa, oricat de ieftine ar fi cele pe „curent ” .
    Ooooo… daca sunt masini „mixte” curent cu consum clasic pe cmbustibili auto, atunci poate… hai, mai treaca – mearga … altfel BA! Nu vedeti ca nu-si cumpara ei americanii, japonejii, sau nemtii care au bani, dara-mi-te noi, jigaritii de romani !

LĂSAȚI UN MESAJ