Condamnata la 10 ani de inchisoare pentru ca a criticat GUVERNUL

136

O bloggeriţă vietnameză a fost condamnată la zece ani de închisoare de către un tribunal popular pentru că a criticat guvernul ţării sale, transmite vineri EFE, care citează presa locală, scrie agerpres.ro.

Într-un proces de o zi, în provincia centrală Khanh Hoa, Nguyen Ngoc Nhu Quynh a fost găsită joi vinovată de răspândirea de propagandă contra statului, a scris ziarul guvernamental „Tuoi Tre”.

Quynh, 38 de ani, cunoscută sub numele „Me Nam” (Mama Ciupercă), a fost arestată în octombrie 2016 sub acuzaţia că a utilizat un profil de Facebook pentru a denunţa politicile de mediu şi nedreptatea socială din Vietnam.
Parchetul a susţinut că opiniile exprimate au interpretat greşit linia partidului comunist şi au subminat încrederea publică în conducerea sa.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului, precum Human Rights Watch, au cerut eliberarea imediată a bloggeriţei şi au solicitat guvernului vietnamez să nu mai persecute libertatea de expresie.

Sentinţa dură şi lipsită de temei reflectă represiunea punitivă a guvernului vietnamez împotriva activismului paşnic şi a disidenţei, a arătat Human Rights Watch, într-un comunicat.

Statul vietnamez controlează toate mediile de comunicare şi, în faţa creşterii masive a internetului, a aprobat în 2013 un decret care interzice publicarea în mediul online a materialelor considerate critice la adresa executivului sau care ar putea afecta securitatea naţională.

Vietnamul ocupă poziţia 175 din 180 în indexul libertăţii presei elaborat de Reporteri fără Frontiere pentru 2015, înaintea doar a Chinei (176), Siriei (177), Turkmenistanului (178), Coreii de Nord (179) şi Eritreei (180).

1 COMENTARIU

  1. Pai, acolo-i regim comunist si lege-ai „lege” !
    Odata ce Parlamentul si toate functiile din stat au fost alese de „p.r.os.time” … de ce s-ar mai admite critici ulterioare ? Asa ar trebui si aici la noi , nu sa se „im.pu.laie ” si sa se „spu.rce ” unii pe altii, cei dintr-o tabara fata de ceilalti, de fiecare data cum nu le place ori nu le convine lor ceva, sau cineva independent, face el pe „justitiarul” …asa … talamb de unul singur ca asa crede el… si-si face de ca.ca-o propriul popor, in raport cu strainii . FOARTE BINE !

LĂSAȚI UN MESAJ