Cinci persoane, sub control judiciar pentru braconaj, deţinere ilegală de arme şi contrabandă cu ţigări! În dosar sunt anchetate 21 de persoane

1113
ARHIVĂ

Cinci persoane au fost plasate sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, acestea fiind acuzate de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă. Dosarul aflat în ancheta procurorilor este mult mai amplu, oamenii legii derulând cercetări faţă de 21 de persoane.

 

 

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări față de 21 de persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deţinerea fără drept a unor arme şi muniţii letale şi arme neletale supuse autorizării, comiterea unor fapte de braconaj cinegetic şi deţinerea şi comercializarea ilegală a unor cantităţi de ţigări provenite din contrabandă şi alcool în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane ar fi deținut, depozitat și comercializat peste 52.400 țigarete (n. r. – 2.620 pachete de ţigări) provenite din contrabandă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 70.000 lei. Totodată, sumele obținute în acest mod ar fi fost folosite de către una dintre persoanele cercetate, la creditarea unei societăţi comerciale, pe care o administra, cu scopul de a ascunde proveniența acestora”, arată sursa citată.

 

Astfel, la data de 31 martie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de  Poliție Județean Bistrița-Năsăud au efectuat 16 percheziții domiciliare și 3 controale, la mai multe persoane, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

3 4 2

 

 

„Cu această ocazie au fost indisponibilizate 17 arme, din care 5 letale cu destinația vânătoare și 12 neletale din categoria celor supuse autorizării, 7 cartușe, 3 kg articole pirotehnice și carne de vânat, din specia căprior. De asemenea, au fost ridicate în vedera confiscării cantitatea de 380 l alcool și 2.740 țigarete (n. r. – 137 pachete de ţigări)”.

 

Față de 5 persoane s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, pentru infracțiunile  de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă, fiind prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile.

Activitățile investigative în cauză s-au derulat cu suportul de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale din cadrul Bistrița-Năsăud.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ