Cererea pentru anvelope de iarna tot mai mare în județul Bistrița-Năsăud

92

 Statisticile realizate la finele anului precedent de către Pneunet cu privire la achiziția online de pneuri, au scos la iveală faptul că cererea pentru anvelope a crescut semnificativ în ultimul trimestru a anului 2016 și respectiv începutul anului curent. Această cerere tot mai mare de anvelope se datorează, conform specialiștilor, creșterii numărului de autoturisme care se înregistreaza la ora actuală pe suprafața județului Bistrița-Năsăud. Mai mult decât atât, s-a putut observa totodată și faptul că, cea mai mare cerere în acest trimestru a fost înregistrată la categoria anvelope de iarnă.

Conform statisticilor realizate de către Institutul Național de Statistică la data de 31 decembrie 2015, la nivelul județului Bistrița-Năsăud se regăseau înmatriculate un numar de 63546 de autoturisme, dintre care 55463 aparțineau numai persoanelor fizice. În cadrul aceleași statistici, regăsim și o referință la autobuze și microbuze, astfel ca la aceeași data, la nivelul județului Bistrița-Năsăud se regăseau înmatriculate un număr de 618 microbuze și autobuze.

În ceea ce privește înmatriculările noi realizate la începutul trimestrului I al anului 2016 la nivel național, statisticile indică faptul că pe întreg parcursul trimestrului s-au înregistrat un total de 86221 de noi înmatriculări la categoria autoturisme și un număr de 627 noi înmatriculări la categoria autobuze și microbuze. Numai la nivelul județului Bistrița-Năsăud, la începutul primului trimestru din 2016 s-a înregistrat un număr de 58 noi înmatriculări la categoria autoturisme.

„Unul dintre principalii factori care au dus la o creștere atât de spectaculoasă s-a datorat în principal creșterii constante a numărului de autoturisme la nivelul întregului județ, însă trebuie totuși să luăm în calcul și faptul că la această creștere a contribuit totodată și faptul că ne aflăm în plin sezon rece, iar anvelopele de iarnă sunt obligatorii conform legislației în vigoare. Până la finalul sezonului însă, noi preconizăm faptul că numărul cererilor pentru anvelope de iarnă și nu numai vor continua să crească și după trecerea sezonului rece” a declarat Nicolae Avram, administrator la magazinul cu anvelope www.pneunet.ro

Nu în ultimul rând însă, trebuie să ținem cont de faptul că în această perioadă a anului, toate autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru provocările sezonului rece, evident cu anvelope de iarnă, altminteri, șoferii surprinși fără aceste accesorii de către organele abilitate, vor fi sancționate conform legii. În altă ordine de idei, acesta ar mai putea fi totodată unul dintre motivele care au dus la o creștere a cererilor pentru anvelope de iarnă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ