Miercuri, 12 mai, consilerii locali bistriţeni vor decide, într-o şedinţă extraordinară, soarta centurii Bistriţei, ce se va realiza prin proiectul "Varianta Ocolitoare Bistriţa", proiect demarat alături de variantele ocolitoare Gheorgheni şi Mircurea Ciuc. Organizarea acestei şedinţe vine la iniţiativa consilierilor locali din partea PNL la care s-au adăugat şi cei din partea PD-L, UDMR şi PSD. Beneficiarul proiectului centurii este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) iar proiectantul desemnat prin licitaţie este S.C IPTANA S.A. 

 

 

 

 

 

Pentru organizarea şedinţei extraordinare de miercuri a fost nevoie de şapte semnături din partea consilerilor. Nouă consileri s-au declarat de acord cu clarificarea situaţiei privind centura Bistriţei, aceştia fiind: Viorica Calo, Andrei Rusu,  Gavril Ţărmure, Florin Găurean, Dănuţ Molnar, Illyes Istvan, Gavrilă Benţa, George Avram şi Eugen Curteanu.

 

 

Pe ordinea de zi au fost anunţate două proiecte de hotărâre, respectiv  informarea cu privire la stadiul documentaţiilor întocmite pentru beneficiarul CNADNR, de către proiectantul S.C. IPTANA S.A. pentru Proiectul "Varianta de ocolire a municipiului Bistriţa", cu prezentarea variantelor studiate (Nord si Sud), şi adoptarea unei poziţii a Consiliului Local al municipiului Bistriţa cu privire la traseul variantei de ocolire a municipiului Bistriţa. La această şedinţă au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi ai CNADNR şi IPTANA S.A.

 

Iniţiatorii acestei şedinţe au motivat organizarea de urgenţă a şedinţei, întrucât "Problematica traseului variantei de ocolire a Municipiului Bistriţa este de interes local major. Pănă în prezent, informarea Consiliului Local nu s-a facut în mod direct, de la reprezentanţii beneficiarului proiectului – CNADNR şi ai proiectantului – IPTANA. Întrucat o colaborare stransă între autoritatea locală interesată şi beneficiar şi proiectant este în interesul ambelor părţi, putând duce la urgentarea soluţiei şi scăderea costurilor aferente, solicităm reunirea în şedinţă extraordinară a Consiliului Local în vederea adoptării unui punct de vedere oficial al autorităţii locale cu privire la varianta de traseu agreată, după prezentarea avantajelor şi dezavantajelor fiecărei din cele 2 sau 3 variante posibile".

 

 

Reamintim faptul că pentru "Varianta Ocolitoare Bistriţa", CNADNR şi IPTANA au început procedurile pe Varianta II Sud, prin Pădurea Codrişor, pe deasura ştrandului municipal, variantă contestată de mulţi factori, dar susţinută la Bistriţa doar de primarul Ovidiu Creţu. Iniţial au fost propuse două variante: cea de Sud şi cea de Nord ( actualul drum de centură aflat în stare avansată de degradare). Varianta de Sud nu a primit aviz de la Mediu iar certificatul de urbanism emis anul trecut, a fost retras de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în luna martie a acestui an. 

 

 

Iulia STUPINEAN 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.