Camera Deputaților revine asupa Legii Răspunderii Civile Auto

108

Comisiile pentru buget-finanțe, transporturi, industrii și juridică din Camera Deputaților, care trebuie să încheie raportul pentru Legea Răspunderii Civile Auto, stabilesc marți data discutării proiectului de lege cu amendamentele depuse, a declarat, pentru Agerpres, președintele Comisiei pentru buget-finanțe, Leonardo Badea.

„Am avut astăzi (luni — n. r.) o discuție cu președinții comisiilor și reprezentanții din comisiile care sunt implicate în încheierea raportului pentru Legea Răspunderii Civile Auto. Am analizat amendamentele depuse. Ne-am pus de acord pe un număr restrâns de amendamente care acum vor fi discutate în cadrul comisiilor. Aceste amendamente vor fi discutate la nivelul fiecărei comisii și apoi vom discuta în cadrul raportului comun reunit al celor patru comisii”, a spus Leonardo Badea.

Potrivit acestuia, deputații au căzut de acord, într-o discuție informală, ca în jur de 20 de amendamente care au fost prezentate în dezbatere să fie susținute pentru îmbunătățirea proiectului de act normativ. Deputații pot susține unul dintre cele 327 de amendamente inclusiv în timpul susținerii și votării proiectului de lege în comisiile reunite. „Mâine (marți — n. r.), la 10:00, avem o altă discuție și o să stabilim exact momentul în care vom discuta proiectul de lege cu amendamente acestea”, a precizat Badea.

El a explicat că nu pot fi susținute multe amendamente, întrucât proiectul de lege nu ar fi constituțional, motiv pentru care cele patru comisii implicate trebuie să decidă susținerea unui număr restrâns. Leonardo Badea a afirmat că proiectul de lege trebuie să respecte principiul bicameralismului, iar schimbările de la o Cameră la alta nu trebuie să îi afecteze sensul. Cu toate că termenul este strâns, șeful Comisiei pentru buget-finanțe susține că proiectul Legii RCA ar putea trece prin Camera Deputaților până pe data de 19 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ