Bomba corupţiei Justiţia bistriţeană

1283

Este probabil o „bombă” cu efect întârziat,având în vederescandalul din justiţia bistriţeană, urmările acestuia, deocamdată,fiind inculparea şi arestarea unui Acar Păun, în persoana numitei Veronica Feher, fostă grefieră la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, acum pensionară. Este mai mult decât evident faptul că ţinta principală, cireaşa de pe tort a procurorilor DNA Cluj  nu a fost grefiera pensionară, ci două judecătoare în activitate din Palatul de lângă Podul Budacului.

 

Cazul fostei grefiere Veronica Feher este cunoscut din amplul material prezentatîn exclusivitate în numărul de săptămâna trecută al Gazetei de Bistriţa. Fosta grefieră este în prezent după gratii, arestată preventiv pentru 24 de zile, din data de 2 martie, după ce Curtea de Apel Cluj a admis contestaţia depusă de DNA Cluj, Feher fiind acuzată de trafic de influenţă.

Mijloacele de probă administrate în cursul urmării penale, conform expresiei consacrate de noul Cod Penal în rechizitoriile procurorilor, induc„suspiciunea rezonabilă”,că Veronica Feher a săvârşit infracţiunile de trafic de influenţă pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale constând în aceea că în perioada august 2016 – februarie 2017, ar fi pretins şi primit în trei tranşe de la suspecta F. Telcian suma de 100.000 lei şi produse din carne de porc pentru a interveni pe lângă judecătorul Daniella Berbecariu, în vederea emiterii unei soluţii favorabile inculpaţilor Gheorghe Telcian şi Nicolae Grigore Telcian, judecaţi de magistrat în dosarul nr. 1635/112/2016 al Tribunalului Bistriţa Năsăud pentru săvârşirea infracţiunii de omor, iar în perioada septembrie – decembrie 2016, ar fi primit de la suspecta R.C. mai multe produse alimentare, pentru a interveni pe lângă magistratul Voichiţa Vrâncean, judecător în cadrul Secţiei civile a Judecătoriei Bistriţa, în vederea emiterii unor decizii favorabile lui Nicolae Turja (concubinul lui R.C.) în dosarul civil nr. 908/190/2014.

 

Surse: Pe bani grei, se schimbă sentinţe, la Bistriţa

De mai mulţi ani în anumite medii din Bistriţa, îndeosebi a celor infracţionale, a deţinuţilor din Penitenciarul Bistriţa, se vorbeşte de existenţa unor magistraţicorupţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud care, contra unor sume de bani, între 5.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de complexitatea cazului, schimbă peste noapte sentinţe, decizii de condamnare, în achitări sau pedepse mai blânde.

Aceleaşi zvonuri mai arătau că este greu să ajungi la persoanele respective, trebuiau parcurse nişte etape de verificare amănunţite, că totul se făcea cu cea mai mare discreţie, cănu se acceptau decât persoane considerate sigure, nu care cumva să fie oameni ai DNA-ului, iar rezultatul era unul garantat: achitare, executare cu suspendare sau reducerea pedepsei. Nu erau rostite nume, subiectul era tabu, iar cei care apelau sau au recurs la persoanele respective pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia păstrau o tăcere de fier.

Încheierea penală nr.22/2017 întocmită în Şedinţa Camerei de Consiliu din 2 martie 2017, în baza probatoriului DNA, de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Cluj, Luminiţa Hanzer,dar şi a Încheierii penale în aceeaşi cauză a Tribunalului Cluj, ridică vălul despre această legendă secretă urbană care circula în Bistriţa şi lămureşte oarecum povestea şi demonstrează fără echivoc că anumiţi magistraţi din cadrul Tribunalului BN, primesc bani şi produse alimentare pentru amăslui dosarele penale pe care le judecă.

Cu nume şi prenume, dar şi cu subiect şi predicat, paradoxal sau nu, DNA, în documentul cu propunerea de arestare a grefierei pensionare Veronica Feher, strecoară numele judecătoarelor Daniella Berbecariu de la Secţia penală a Tribunalului BN şi Voichiţa Vrânceanu de la Secţia Civilă a Judecătoriei Bistriţa, despre care spune că sunt corupte şi au luat mită. Mai mult şi demonstrează acest lucru, prezentând dovezi beton în acest sens, dar nu le acuză de comiterea unor fapte penale.

 

Aspecte esenţiale ale anchetei

Pentru documentarea activităţii infracţionale desfăşurate de către Veronica Feher, procurorul de caz de la DNA, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară au folosit un complex de măsuri specifice, înregistrări ale convorbirilor ambientale şi telefonice, sens în care au fost încheiate procese verbale de certificare a acestor înregistrări, investigaţii la mai multe bănci comerciale concretizate în răspunsurile primite în legătură cu anumite aspecte de ordin financiar,planşe fotografice întocmite pe baza imaginilor preluate de camerele de luat vederi aparţinând Poliţiei Locale a Municipiului Bistriţa şi de pe cele aparţinând unei societăţi comerciale, precum şi planşe fotografice referitoare la măsurile de supraveghere (FILAJ) dispuse în baza mandatului de siguranţă naţională emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cu referire directă la judecătoarea Daniella Berbecariu, DNA susţine în documentul care a stat la baza arestării preventive a Veronicăi Feher, că în după amiaza zilei de 26 octombrie 2016 Veronica Feher a avut o întâlnire la o cofetăria Doris din Bistriţa cu soţii Telcian, părinţii lui Nicolae Grigore şi ai lui Gheorghe, cei acuzaţi de omor în dosarul penal judecat de Daniella Berbecariu.

La un moment dat în timpul discuţiilor din incinta cofetăriei Doris, Veronica Feher împreună cu soţii Telcean au intrat în baia cofetăriei.

Ulterior întâlnirii cu cei doi, Veronica Feher, a contactat-o pe Daniella Berbecariu căreia i-a transmis telefonic, codat, că trebuie să îi dea «slănina».

Anterior, la data de 24.10.2016, a avut loc un termen de judecată în dosarul 1635/112/2016, cauza fiind amânată de judecătoarea Daniella Berbecariu, pentru citirea actului de sesizare. În aceeaşi zi, Veronica Feher le-a transmis soţilor Telcian, că este necesar «mersul la preot».

În data de 28.10.2016, judecătoarea Daniella Berbecariu a primit o sumă de bani de la soţii Telcian, prin intermediul lui Veronica Feher, în opinia celor de la DNA pentru obţinerea unei soluţii favorabile pentru fii lor.

În aceeaşi zi, după întâlnirea cu Veronica Feher, Daniella Berbecariu s-a deplasat la agenţia BRD din Bulevardul Independenţei, unde a făcut o depunere de 10.000 lei, iar Veronica Feher a mers la sediul Băncii Transilvania, unde a depus în cont suma de 2.500 lei. Ulterior, mai susţine DNA, Veronica Feher a mai dat judecătoarei Daniella Berbecariu mai multe produse alimentare, carne de porc, în zona intrării în magazinul ”Salut” din Piaţa Unirii din Bistriţa.

Concluzia DNA arată că, pentru emiterea unei soluţii favorabile în dosarul 1635/112/2016 al Tribunalului BN, judecătoarea Daniella Berbecariu a solicitat suma de 100.000 lei de la soţii Telcian, iar Veronica Feher în calitate de intermediar, în perioada octombrie-decembrie 2016, suma de 90.000 lei, 50.000 în prima tranşă, iar 40.000 în a doua tranşă. Ultima tranşă de bani, restul de 10.000 lei au fost daţi în data de 14.02.2017, când Veronica Feher s-a întâlnit cu soţii Telcian la ”Taverna Dogarilor” din str. Al.Odobescu din Bistriţa.

Referitor la celălalt magistrat, Voichiţa Vrâncean, DNA o acuză pe Veronica Feher, că ar fi încercat să influenţeze soluţia unui dosar civil, nr.908/190/2014, judecat de aceasta în care una din părţi este Nicolae Turja, care alături de alte două persoane au dat în judecată Agenţia Domeniilor Statului, instituţia Prefectului, Comisia Judeţeană de Fond Funciar şi Primăria Cetate-Comisia Locală de Fond Funciar.Prin intermediul Veronicăi Feher, judecătoarea Voichiţa Vrânceanu, spune DNA, a primit mai multe produse alimentare de la concubina lui Nicolae Turja.

 

A fost prins doar peştele cel mic

Cu toate aceste probe, ceidoi magistraţi au deocamdată calitatea de martori. Este surprinzătoare situaţia şi de neînţeles de ce DNA pare că protejează pe cele două judecătoare şi de ce având la dispoziţie atâtea dovezi nu a organizat un flagrant, aşa cum s-a arătat în materialul publicat în numărul de săptămâna trecută?

Un paragraf important al documentului cu propunerea de arestare preventivă a Veronicăi Feher se referă la reproşul făcut de către DNA, că fosta grefieră nu a respectat înţelegerea făcută cu procurorul şi ar fi pus în gardă pe judecătoarele Daniella Berbecariu şi Voichiţa Vrânceanu că i s-au montat microfoane de către DNA.

Fosta grefieră, dimpotrivă, afirmă că ea a fost de acord să colaboreze şi să poarte microfoane, iar faptul că reacţia nu a fost cea pe care şi-a dorit DNA nu este culpa ei.

Este evident faptul pentru oricine parcurge Încheierea judecătorului de la Curtea de Apel Cluj, că Veronica Feher, fosta grefieră aflată în arest preventiv, era o simplă verigă în acest lanţ, ea probabil având rolul principal de a racola ”clienţi” şi de a intermedia şpaga care ajungea la judecătoarele corupte, reţinându-şi şi ea, bineînţeles, un comision pentru efortul depus.

Arestarea preventivă a unui Acar Păun în persoana fostei grefiere Veronica Feher în această uriaşă afacere de corupţie în care sunt implicate două judecătoare de la Tribunalul şi Judecătoria Bistriţa pare lipsită de sens şi este puţin credibil că DNA se mulţumeşte cu peştele cel mic. Viitorul se pare că va oferi surprize pentru toţi cei implicaţi, iar cazul va lua o turnură spectaculoasă în următoarele zile.

Despre alte dedesubturi inedite şi neştiute ale cazului, dar şi despre profilul principalilor protagonişti vom oferi detalii în numărul viitor.

 

Loading...

1 COMENTARIU

 1. FAȚA „ÎMPUȚITĂ” A JUSTIȚIEI ROMÂNEȘTI DIN OLT SI DOLJ.
  Cine ne scapa de CRIMA ORGANIZATA INSTITUTIONALIZATA de „” ZDREANTELE DNA de la Serviciul Teritorial Craiova PROCURORUL SEF COSMIN CROITORIU si nasul de cununie procurorul D.N.A. MARIN CALUSARU „” care si-au cumparat impreuna apartamente-chilipir in buricul Craiovei in blocul C2, respectiv 130 m2 la pretul de 75,000 euro si nasul Marin Calusaru un apartament de 116 m2 la pretul de 59,000 euro din bani primiti de la Alro pentru fabricarea dosarului penal 10882/311/2010 si dosarul penal 10462/311/2012 fabricat de nasa Procurorului D.N.A. PRIM-PROCURORUL Tribunalului Olt, ANCA ELENA-ANUTA.
  In dosarul 10882/311/2010, procurorul D.N.A. (ucigas de suflete) Marin Calusaru practica acelasi mod de a lucra ca procurorului D.N.A. Mircea Negulescu si procurorul D.N.A Paul Silviu Dumitriu, impreuna cu judecatorul PETCAN ROMEO-IULUAN , pe langa amenintari le-a dat martorilor mincinosi cate 100.000 milioane lei vechi, judecatorul sfatuindu-i sa-i joace la ,,pacanele” (inregistrat in Sedinta Publica).
  ,,ORGANIZATIA SATANISTA de represiune a cetatenilor cinstiti, denumita ,, JUSTITIE ” ( Inspectoratul Judetean de Politie OLT, Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina, Judecatoria Slatina, Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, Tribunalul Olt, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Craiova, DNA, CSM, Parchetul General al ROMANIEI) etc.. candamna oameni nevinovati, la ordin platind cate 10.000 RON pentru o semnatura pe o declaratie de martor falsa redactata si scrisa de organele de cercetare penala”. Acum, în acest moment, judecătorii gainari din judetul Olt au aderat la corupţia banului, sunt prezenţi în sălile de judecată si primesc de la ouă la milionul de euro.
  FIUL MEU a fost condamnat.de oameni gainari din institutiile nominalizate mai sus ce primesc milioane de euro SPAGA si platesc 10.000 RONI/ declaratie de martor mincinoasa redactata si semnata de organele de cercetare penala si acceptata de cetateni romii cu dosare penale.
  De opt ani sesizam autoritatile STATULUI ROMAN, iar pe acestia nu-i intereseaza ce fac animalele din Justitie. ,,Invoc expres dreptul la libertatea de exprimare, garantat de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.”
  DATORITA ,,PUTREGAIULUI DIN JUSTITIE” oameni corupţi, avizi de bani, dornici să lase enorme moşteniri copiilor ce primesc taxa de protectie de la ,, PROCURORI SI JUDECATORI” un om nevinovat zace in ,,PUSCARIE.
  Cat de ,,TICALOSI” pot sa fie acesti magistrati s-a condamne un om la puscarie, ca doarme acasa in pat (vezi Decizia penala nr. 720 din data de 06.05.2016, dosar 10462/311/2012).
  Gruparile de crima organizata din Slatina au platit milioane de EURO pentru formarea Dosarelor 10882/311/2010 si 10462/311/2012, iar procurori si judecatori trebue sa RETURNEZE DE DOUA ORI SUMA PRIMITA, pentru a nu fi gasiti in putrefactie in mijlocul casei, daca nu executa ordinul primit.
  Noi am acuzat procurori si judecatorii de represiune nedreaptă, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu insa procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, , DNA, CSM si Ministerul Justitiei FAC PE EI de frica cand aud de MAFIA ALUMINIULUI.

  Toti romanii platesc pentru energia pe care o consuma ALRO si de care profita reprezentantii institutiilor statului. In Slatina, judetul Olt, jegurile din justitie platiti de MAFIA ALUMINIULUI ROMANESC au format zeci de grupari de crima organizata din criminali, camatari, tortionari inculti ce creeaza sute de abuzuri .
  Ei nu trăiesc singuri in ciuda reputației lor de individiat Ei se aliază cu altii ca si ei de la institutiile superioare ale statului, sa le apere interesele.
  La indicatia MAFIEI ALUMINIULUI de la ALRO un OM NEVINOVAT a fost bagat la puscarie de aceste clanuri, respectiv de procurorul Marin Calusaru prin fabricarea RECHIZITORIUL inregistrat sub nr. 5382/ P/2008, din data de 11 octombrie 2010 platind martori cu cate 10.000 lei/persoana si procuroarea Anca Elena-Anuta care are prin interpusi CONTRACTE COMERCIALE CU Alro. prin fabricarea RECHIZITORIULUI inregistrat sub nr. 510/P/2010 din data de 16. 10 .2012 ce formeaza obiectul Dosarului nr. 10462/311/2012 .
  ACEST OM, NU A SAVARSIT NICI O INFRACTIUNE, INSA PROCURORII SI JUDECATORII PENTRU MILIOANE DE EURO, AU FABRICAT ,,FAPTE INEXISTENTE” pe care nu le pot proba.

  „Eu nu întrebuinţez cuvinte DURE pentru ca să insult pe cineva. Eu le spun CRIMINALI la toti cei care nu isi fac datoria, condamna la ordin sau pe bani pentru că aşa cred eu că se numesc ei şi de altfel – mi se pare ca – sunt singuri oameni imorali care nu raspund pentru faptele lor”
  Nominalizez participanti la fabricarea celor doua dosare:
  1. Din partea IPJ OLT:
  Comisarul sef Nedeloiu Consatantin;
  Subcomisarul Corman Gabriel,
  Comisarul Mas Iulian;
  Inspectorul de politie Ilinca Ionut;
  Inspectorul de politieDan Nicu
  2. Din partea Judecatoriei Slatina :
  Judecatorul camatar Constantin Luis, cercetat penal in Dosarul 2249/1/2016
  Costinel Diculescu a împrumutat de la fratele judecatorului Luis Constantin şi de la Tudor Constantin suma de 95.000 de euro. Omul de afaceri a plătit în total suma de 240.000 de euro.
  Cei doi tineri i-au mai cerut patronul de la ”Patria Imobiliare” încă 100.000 de euro. Craiovenii i-au spus că dacă nu este de acord va trebui să plătească cu viaţa. Alin Constantin, fratele judecătorului, i-au pus lui omului de afaceri o dobândă de 350%, pe sistemul dobândă la dobândă săptămânală.
  Judecatorul Petcan Romeo Iulian;
  Judecatoarea Croitoriu Catalina Genua;
  Juddecatorul Nicolar-Catalin G. Chircusi si
  Procurorul de sedinta Irina Serban.
  3. Din partea Curti de Apel Craiova si Parchetului Curti de Apel Craiova:

  Judecatoarea Trifanescu Valentina;
  Judecatorul Silviu Visan;
  Procuror Ioana Sandu in Dosarul penal 10882/311/2010 si
  Judecatorul Ciobanu Gheorghe;
  Judecatoarea Balaci Liana;
  Procuror Constantin Cerga in Dosarul penal 10462/311/2012.
  Din partea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie:
  Procurorul Camelia Sutiman;
  Procurorul Iuliu Molcut si alti.
  Prin actul de sesizare a instantei din 11.10.2010, procurorul MARIN CALUSARU invoca declaratiile mincinoase platite de domnia sa cu cate 10.000 lei /persoana, IAR PROBELE CERTE SI CONCLUDENTE LE SCOATE DIN DOSAR.
  Acesti CRIMINALI emit hotarari false, la serviciu. si mai si primesc bani pentru asta.
  Dupa parerea mea acesti CRIMINALI platiti sa apere oameni, nu sa-i distuga, pentru bani de la MAFIA ALUMINIULUI au mintit in ordonantele si hotararile lor, fara sa ne arate ,,O SINGURA PROBA ”ce reprezinta infractiunile pentru care suntem acuzati PE NEDREPT.
  In ambele dosare sunt implicate peste 45 de persoane presupuse ca faptuitori si martori, insa, condamnat numai ,,UNUL SINGUR” pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si Delapidare

  La inceputul cercetarilor penale acesti CRIMINALI i-au cerut acestui OM casa si masina ca s-a nu-l faca prin declaratii mincinoase platite cu 10.000 lei la cetateni romi cu dosare penale, insa acesta refuzat s-a le dea casa si masina, stiind ca este NEVINOVAT.
  Dupa 8 ani l-au facut judecatorii nominalizati mai sus prin Hotarari judecatoresti condamnandu-l si creind un prejudiciu fictiv de peste 200.000 lei, bani de care se intereseaza acum judecatorul Constantin LUIZ de la Judecatoria Slatina care creiaza fictiv o parte din scest prejudiciu si plateste un martor cu 10.000 lei s-a isi mentina declaratia de martor data anterior.
  Acesti CRIMINALI judeca la comanda!!!!….prefera sa distruga destine, cariere, familii, sa ucida indirect oameni care s-au trezit peste noapte cercetati abuziv, hartuiti abuziv in dosare penale deschise la comanda !!!!.

  Aceste JEGURII stiu ca in spatele fiecărei persoane CONDAMNATE PENTRU BANII, stă o familie, o soție, copii nevinovați, părinți bătrâni și bolnavi…
  Acesti oameni vor munca de o viata a celor pe care ii condamna, sunt organizati in HAITA ca maidanezi si daca nu le dai bani te batjocoreste, in salile de judecata cum vor ei.

  Ei sunt slugile interlopilor de la Alro pentru ca la primirea MITEI au semnat contracte in care se precizeaza ca, daca nu vor condamna OMUL indicat de ei, va trebui sa returneze societati Alro de doua ori suma primita.

  Prin aceste manevre UN OM NEVINOVAT a fost trimis dupa gratii de acesti ,,TICALOSI” legalizati de STAT ca politisti, procurori si judecatori dupa care au devenit slugile Directorului General al SC ALRO SA, DOBRA GHEORGHE.
  Acest nociv personaj, DOBRA GHEORGHE a folosit banii jefuiti de la proprii salariatii pentru a plati politisti, procurori si judecatori, revarsandu-si urâţenia dinlăuntru-i asupra slatinenilor. Peste 3000 de salariati disponibilizati ii sunt pe mai departe datori cu întreg dispreţul lor.
  Vă cer iertare acelora dintre dvs. care, citind aceste rânduri, veți fi deranjați de exprimarea mea, dar, daca a-ti vedea la cata nedreptate am fost supusi – veti constata ca aceasta este o mangaere.
  In Romania daca inveti si faci o facultate ajungi sa culegi capsuni in Spania iar daca furi ,inseli si esti neam prost, AJUNGI POLITIST, PROCUROR SAU JUDECATOR.
  Ce fel de mentalitate au cei care își permit ca, din diverse funcții publice, să trimita un om nevinovat la MOARTE pentru A INCASA EI BANI DE LA INTERLOPI.
  Cum este cu putință ca ei să mai rămână în funcții după ce au reușit, prin platirea cetatenilor romi ce au la ei dosare penale – cu cate 10.000 lei, să trimita dupa gratii oameni ca sa le i-a prin Hotarari judecatoresti agoniseala de o viata.
  Vă rog pe toți cei care citiți aceste rânduri să cereti spre informare dosarele 10882/311/2010 si 10462/311/2012.
  Eu am avut încredere în JUSTITIE în profesionalismul lor, dar acum, pus în fața realității, descopar cu groază ca JUSTITIA a fost ani și ani de zile complici infractorilor care au jecmanit Romania.
  Descopar cu groază că deciziile luate de aceste autorități, decizii pe care noi ”ar trebui să nu le comentăm”, au fost luate doar pe baza unor documente,, FALSE” platite cu cate 10.000/persoana fără să le pese de soarta noastra.
  Descoperim ca JUSTITIA are un dispreț terifiant față de viața noastră, si sunt complici la genocidul la care suntem supuși cu toții de atâția ani!
  Există în această țară politisti, procurori si judecatori care, după cum ni s-a demonstrat, nu dau nici măcar o ceapă degerată pe viața noastră.
  Acestia protejaza clanurile interlope, mafioţii, milionarii analfabeti, maneliştii şi cam toate categoriile de şmecheri care sfidează România aproape zilnic cu un lux opulent inexplicabil.
  Pozitia exprimata de C.S.M., Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie si Ministerul Justitiei prin acei infractori legitimati de STAT care IMI RAD IN NAS SI MA PRIVESC DE LA INALTIMEA NESIMTIRI LOR–este sa ma adresez CEDO.
  Mentionez ca un martor din dosarul 10882/311/2010 CARSTEA MARIN a fost impuscat de Mafia Aluminiului iar fratele sau CARSTEA CONSTANTIN tot martor, a fost arestat pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, în domeniul comertului cu LINGOURI DE ALUMINIU pe care nu le produce el, in care suspectul a inregistrat in evidenţa contabilă a societăţii, facturi fiscale in valoare de 12.600.000 lei, eliberate de către 13 societaţi comerciale de tip fantomă, administrate de către membrii grupului MAFIEI ALUMINIULUI.
  Cei care ar trebui sa se sesizeze sunt cei mai corupti si fac parte din sistem.. De la cine poţ să ceri sprijin să facă cercetări asupra hărţuielilor, agresiunilor ameninţărilor, răzbunărilor care le fac infractori din instituţi dacă si ei sunt părtasi, compici.
  „Numai ticăloșilor le e ușor să mintă în orice situație.” -Feodor Dostoievski

LĂSAȚI UN MESAJ