Avocat reţinut de DNA pentru trafic de influenţă! În acelaşi dosar este inculpat şi fratele său

684

Vlai Adelin George, avocat din Baroul Mehedinţi, este urmărit penal şi a fost reţinut joi de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce acesta şi-a convins fratele, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să falsifice buletine de analiză toxicologică în favoarea unor clienţi care au fost prinşi la volan sub influenţa alcoolului. Avocatul Vlai va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Vlai Florin Gabriel, fratele avocatului este şi el anchetat în acelaşi dosar.

 

 

 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 iunie 2017, a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul VLAI FLORIN GABRIEL, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals”, arată DNA într-un comunicat.
Potrivit anchetatorilor, în cursul lunilor aprilie și iunie 2017, Vlai Adelin George a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro.
„Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.
Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional”, mai precizează sursa citată.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Celor două persoane li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și 309 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Vlai Adelin George să fie prezentat, la data de 22 iunie 2017, Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Miercuri, procurorii DNA au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiul Arad, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ