Au fost sancţionaţi 71 de şoferi care conduceau cu viteze cu mult peste limita legală

38

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat săptămâna trecută, 71 de şoferi care conduceau cu viteze excesive, potrivit anunţului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 

Dintre aceştia, opt conduceau sub influenţa alcoolului, iar pe numele lor au fost întocmite dosare penale (aveau peste 0,4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancţiuni contravenţionale (sub 0,4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat).
Totodată, doi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa substanţelor stupefiante, pentru consum de canabis.

În opt cazuri, şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze de peste 200 km/h.

A fost înregistrată cea mai mare viteză pe A2 la data de 30 iulie, când un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Otopeni, conducea spre Bucureşti cu viteza de 211km/h. Şoferul a primit o amendă în valoare de 1.450 de lei şi a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ