Angajații Gărzii de Mediu, în grevă generală

109

Astăzi s-a declanșat greva generală pe termen nelimitat a personalului Gărzii Naționale de Mediu din toată țara. Salariile foarte mici reprezintă principala nemulțumire a angajaților.

„În grevă au fost şi săptămâna trecută şi angajaţii Gărzii de Mediu, şi cei ai Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului şi, bineînţeles, şi reprezentanţii Biosferei Delta Dunării. Toate aceste instituţii au salarii extrem de mici, nu sunt remuneraţi nici măcar la nivelul Ministerului Mediului. Sunt îndreptăţiţi, dar eu sper ca prin legea salarizării unitare să se rezolve şi problema angajaţilor din subordinea Ministerului Mediului. Au o zonă extrem de largă de acţiune, Agenţia de Protecţie a Mediului reglementează, autorizează şi toată lumea care are nevoie să facă o investiţie, sau are o investiţie în derulare trebuie să treacă pe la Agenţie, iar Garda Naţională de Mediu urmăreşte îndeplinirea planurilor de măsuri pe care le dă în urma autorizaţiei de mediu pentru fiecare Societate Comercială, pentru fiecare poluator în parte. Deci, sunt îndreptăţite aceste manifestări, eu sper, în schimb, să poată să fie rezolvate prin legea salarizării”, a declarat ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu potrivit Mediafax.

La acțiunea declanșată la nivel național au aderat astăzi și cei 12 angajați ai Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud. Aceștia s-au întâlnit astăzi cu prefectul Ovidiu Ferenț care le-a preluat cererile și le va transmite mai departe către Ministerul Mediului.

18406201_1412863498771943_1126029852_o 18406311_1412863535438606_108568466_o

Deşi protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăd, Gabriel Petraş relatează Propolitica.

LĂSAȚI UN MESAJ