Amendament decisiv privind plata defalcată a TVA. Victor Ponta, s-a declarat împotriva introducerii măsurii

145

Marți a fost adoptat un amendament decisiv adoptat de către Comisia de buget-finanțe din Senat decisiv privind plata defalcată a TVA. Măsura va fi obligatorie doar pentru firmele care au contracte cu statul, iar pentru celelalte, va fi opțională.

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Orlando Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe din Guvernul Ponta.

Amendamentul, prevede ca măsura să se aplice obligatoriu doar firmelor care au relații comerciale cu statul, indiferent de ponderea contractelor publice în cifra de afaceri. Celelalte companii o vor aplica doar dacă vor.

„Eu merg pe ideea să fie obligatoriu numai pentru firmele care au relaţii cu statul, apoi pentru restul să fie opţională această măsură, cu sau fără un termen anume. Dacă măsura este bună, celelalte firme se vor înghesui să o aplice”, a declarat Eugen Teodorovici, potrivit Digi24.

Un alt amendament prevede eliminarea amenzii la prima abatere, fiind înlocuit cu un avertisment.

Executarea silită a contului de TVA doar pentru plata TVA a fost un alt amendament propus.

Coaliția pentru Dezvoltarea României a realizat și un sondaj în rândul propriilor membri, din care a rezultat că 98% dintre aceștia se opun măsurii.

PWC România a realizat, de asemenea, un sondaj, din care a reieșit că 72% dintre companii susțin că au nevoie de cel puțin șase luni pentru a implementa plata defalcată a TVA.

Și fostul premier PSD, Victor Ponta, s-a declarat împotriva introducerii măsurii. „Sper însă ca și la Senat, atât Eugen Teodorovici, colegii de la ALDE, cât și cei din opoziție să reușească că oprească această prevedere nocivă”, afirma Ponta, în urmă cu câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ