Fragmente rare ale regretaţilor artişti Prince, David Bowie şi Leonard Cohen vor apărea luna viitoare în format vinil, cu ocazia ‘Record Store Day’, pentru a marca renaşterea acestui disc, relatează AFP, conform Agerores.

Lansată în 2007 de industria discului aflată în dificultate şi pentru sa stârni interesul fanilor pentru muzică, ‘Record Store Day’ a luat amploare în SUA şi în străinătate, spre marea bucurie a colecţionarilor de discuri vinil.

Aproximativ 350 de ediţii limitate vor fi scoase la vânzare luna viitoare în cadrul zilei ‘Record Store Day’, care se sărbătoreşte pe 22 aprilie, au informat marţi organizatorii.

Printre acestea şi un album omagiu original al lui Leonard Cohen, ‘Like a Drunk in a Midnight Choir’, care va permite strângerea de fonduri pentru cercetările împotriva cancerului.

Prince va fi omagiat cu o reeditare a şase dintre piese din cele 33 de turnee ale artistului, printre care ‘Pop Life’, ‘Sign sau’ The Times’. Regretatul artist era la rândul său un colecţionar avid de discuri şi frecventa regulat magazinul de specialitate Electric Fetus din Minneapolis.

Două albume ale lui David Bowie vor fi de asemenea scoase la vânzare, dintre care unul live din 1974, intitulat ‘Cracked Actor’. Şi legendarul grup Pink Floyd a anunţat luni lansarea inedită a unei versiuni mai lungi cu 15 minute a albumului ‘Interstellar Overdrive’, înregistrat în 1966.

Vânzările de discuri în SUA şi în mai multe ţări europene au atins vânzări nemaivăzute din anii 1980, însă acest sector rămâne o nişă în sectorul industriei muzicale care asistă la o scădere a vânzărilor de CD şi la o exploziei a fenomenului streaming (muzică online cu descărcare cu plată) informeaza Stiripesurse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.