În Sala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, a avut loc finala concursului „Bătălia Cărților” pentru copii (11-13 ani), ediția a II-a 2015.

Cei 15 finaliști au fost răsplătiți pentru efortul lor, cu diplome și premii pentru participare. Juriul format din Ramona Salak – inspector de specialitate de limba și literatura română la Inspectoratul Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Vidican – profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Dobric și Mircea Măluț – scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a desemnat-o pe Gîmbuță Agnes (12 ani) de la Liceul cu Program Sportiv, ca „Cititorul anului”, în urma prezentării cărții preferate din lista celor 10 cărți propuse pentru concurs.

De asemenea, s-au acordat trei premii pentru cele mai bune fișe de lectură întocmite de finaliști, elevilor: Bozbici David (12 ani) de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Dolha David (12 ani) de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Kelemen-Radu Crinela (13 ani) de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”.

S-a înmânat un premiu special elevului Petrean Horia Andrei (9 ani) de către juriu, pentru cel mai fidel și activ cititor al bibliotecii.

Conform preferințelor exprimate de finaliști, a fost aleasă „CARTEA ANULUI” – „Toporișca” de Gary Paulsen.
BATALIA CARTILOR 1

BATALIA CARTILOR 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.