Home Știri WSOP Main Event, turneul de poker cu cele mai mari premii

WSOP Main Event, turneul de poker cu cele mai mari premii

Pokerul este un joc distractiv, care îți pune la încercare numeroase aptitudini dobândite de-a lungul vieții, de la cunoștințe de matematică până la cele de psihologie. Însă, poate cel mai important, pokerul e un joc care oferă premii foarte mari. De aceea și e jucat de foarte multă lume, dornică de recunoaștere internațională în domeniu, dar și de un cont “gras” în bancă.

Turneul de poker care a oferit cele mai mari premii a fost World Series of Poker Main Event 2006. Concursul s-a desfășurat la doar trei ani după ce Chris Moneymaker i-a lăsat pe toți cu gura căscată și a câștigat cea mai importantă competiție de poker din lume. Un amator, care obținuse biletul pentru WSOP în urma unui turneu online de calificare, a fost cel mai bun dintr-un “field” de 839 de jucători și a devenit mai bogat cu $2,5 milioane. Mediatizarea acelei ediții a făcut ca, în 2006, să se strângă la start 8,773 de persoane, iar bugetul pentru premii să ajungă la aproximativ $82,5 milioane. Jamie Gold a fost marele câștigător în acel an, după ce a încasat un premiul de $12 milioane.

În comparație, la turneul de anul trecut au participat 8,569 de persoane, iar premiile totale au fost de $80,5 milioane. Neamțului Hossein Ensan i-au revenit $10 milioane, după ce perechea sa de popi n-a putut să fie oprită de combinația “8-4” suited a adversarului său de la heads-up, italianul Dario Sammartino. Într-un clasament al turneelor de poker cu cele mai mari premii, ediției de anul trecut de la WSOP Main Event îi revine locul secund.

Dar evenimentul principal de la WSOP n-a fost mereu unul plin de bani. Începutul a fost modest, cu doar o cupă la ediția inaugurală, în 1970, turneu câștigat de americanul Johnny Moos. În anul următor, același Moss a câștigat competiția, însă a pus mâna și pe un premiu de $30,000, grație unui buy-in de $5,000 plătit de toată lumea de la masă. Doar șase oameni au luat startul la acea ediție. Un aspect foarte interesant e faptul că doar în acel an s-a achitat un buy-in de $5,000. Din 1972 și până în prezent, suma plătită pentru a participa la WSOP Main Event a rămas “blocată” la $10,000.

Prima oară când s-a depășit o sută de participanți a fost în 1982, cu 104 jucători dispuși să contribuie cu $10,000. Din 1970 și până în 1989, doar jucători americani s-au impus la WSOP Main Event. Primul străin care și-a acontat titlul de cel mai bun jucător de poker a fost iranianul Mansour Matloubi, în 1990. A fost și singura brățară WSOP din cariera sa.

WSOP Main Event domină ierarhia turneelor cu cele mai mari premii, având 14 dintre primele 15 poziții într-un astfel de clasament. Și poate că WSOP 2020 Crazy Eights, cu un premiu de $888,888 pentru câștigător, e departe de primele locuri, însă turneul organizat de 888 poker este unul care prinde la publicul de la noi din țară. Asta în special datorită show-ului “Road to Vegas”, planificat de 888 poker, în colaborare cu PokerFest România și B1 TV. Astfel, nu mai puțin de 13 jucători români vor avea ocazia de a merge la Las Vegas, unde se vor lupta pentru o brățară WSOP la turneul ce are loc la sfârșitul lunii iunie.

Singura excepție dintr-un un clasament dominat de edițiile de WSOP Main Event o reprezintă turneul Triton Super High Roller Series – Triton Million, de anul trecut, de la Londra. Fiecare jucător a contribuit cu £1,05 milioane și s-au strâns, în total, £54 de milioane, dintre care £2,7 milioane au fost donați în scopuri caritabile. Chinezul Aaron Zang a câștigat trofeul și £13,779,491, însă americanul Bryn Kenney a pus mâna pe cel mai mare premiul din istoria pokerului, £16,890,509, datorită unui deal la heads-up.

Până la cele aproximativ $20 de milioane obținute de Kenney, cel mai consistent premiu din istoria pokerului fusese obținut la turneul The Big One for One Drop 2012. Atunci, “Magicianul” Antonio Esfandiari a făcut cel mai reușit truc al său și a plecat acasă cu $18,346,673.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version