Pentru a putea atrage atentia clientilor, detaliile inseamana tot, iar daca ai o afacere in domeniul gastronomic, atunci este bine sa stii cum sa iti prezinti produsul. Majoritatea patiseriilor, restaurantelor si localurilor de tip fast-food folosesc vitrine frigorifice verticale, deoarece ofera un mediu steril, cu temperaturi care se pot regla pentru a mentine preparatele reci la o temperatura constanta.

Vitrinele frigorifice sunt unitati frigorifice concepute pentru a expune si pastra aperitive, feluri de mancare reci, deserturi sau bauturi la o temperatura scazuta. Acestea se gasesc de obicei in supermarketuri, magazine alimentare sau cantine hoteliere, deoarece sunt foarte simple, dar se adapteaza la utilizari si afaceri multiple.

Vitrinele frigorifice de care vei avea nevoie pentru viitorul tau restaurant tip bufet trebuie sa fie concepute pentru a pastra mancarea intre 7 C si 10 C, timp de aproximativ doua ore, care este de obicei durata maxima de servire. 

In ceea ce priveste forma lor, modelele verticale cu rafturi le vor permite clientilor sa ia mancarea direct din interior intr-un mod simplu si accesibil. Cu aceasta vei obtine doua beneficii evidente:

• facilitarea serviciului;

• intretinerea igienei.

Cand este timpul sa alegi cea mai buna vitrina frigorifica, te poti intreba care este cea mai recomandata dintre diferitele tipuri care exista. Mai jos, vei gasi o clasificare a vitrinelor frigorifice in functie de sistemul lor de refrigerare:

-Vitrine de racire statice: genereaza aer rece in gratarul intern si vin in contact direct cu alimentele. Vitrinele de racire statice mentin un nivel bun de umiditate, dar prezinta diferente termice clare intre rafturile superioare si inferioare. Sunt foarte practice pentru conservarea carnii proaspete si alte preparate perisabile. 

-Vitrine frigorifice ventilate: acest tip de vitrine frigorifice produc aerul rece in partea sa interna si il distribuie prin camera prin intermediul unei centuri de ventilatie, atingand temperaturi cuprinse intre -1 ° C si 5 ° C. Sunt cele mai utilizate in restaurantele tip bufet, deoarece mentin temperatura produselor congelate si ambalate, a carnatilor sau a produselor lactate. 

-Vitrine frigorifice ventilate duble: Doresti sa incluzi un meniu de inghetata in bufet? Aceste vitrine sunt solutia! Aceste echipamente sunt create pentru a functiona la temperaturi scazute, atingand -14 ° C cu o mare uniformitate termica.

-Vitrine frigorifice semi-statice: prin combinatia lor de tehnologie ventilata si statica, aceste vitrine racesc mancarea si o impiedica sa se usuce datorita rotatiei ventilatorului care elimina aerul. In ele este posibila depozitarea alimentelor proaspete sau ambalate in mod nedistinct.

Dupa cum poti vedea, vitrinele frigorifice au multiple utilizari si au fost construite pentru a se potrivi in spatii diferite.

Un ultim aspect de luat in considerare daca doresti ca vitrinele frigorifice ale bufetului tau sa dureze cat mai mult posibil este ca acestea sunt fabricate din materiale rezistente. Acest lucru le va face mai eficiente din punct de vedere energetic, permitandu-ti sa reduci consumul de electricitate. Mai presus de toate, iti recomandam sa acorzi atentie urmatoarelor puncte: 

-Otel inoxidabil: trebuie sa stii ca otelul inoxidabil este cel mai utilizat material in echipamentele frigorifice profesionale de bucatarie. 

-Usi batante din metacrilat: adaugarea de usi batante din metacrilat la vitrina frigorifica asigura durabilitatea acestora. 

Tinand cont de aceste sfaturi, vei alege vitrina frigorifica cea mai potrivita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.