Cand ai ingrediente de calitate, e usor sa incerci noi preparate in bucatarie.
Pe site-ul companiei Vascar, conduse de Vlad Ciuburciu, in calitate de Director General, cei interesati pot descoperi diferite retete inedite, avand la baza produse Vascar. Retetele respective sunt gandite de celebrul chef Horia Virlan si, de cele mai multe ori, combina mai multe stiluri sau mai multe bucatarii, dupa cum veti vedea in continuare.
„Stim foarte bine ca nu putem excela in niciun domeniu daca nu exista pasiune. Putem lucra cu cele mai moderne tehnologii, cele mai bune retete, insa secretul mancarii gustoase este sa o prepari cu suflet. Acesta este, cu siguranta, cel mai important ingredient pe care il folosim in fiecare zi, in fiecare preparat”, declara Ciuburciu (Vascar).
Iar acest lucru este cu siguranta vizibil si in cele doua retete pe care vi le prezentam mai jos si care reinterpreteaza preparatele traditionale din carne produse de Vascar, combinandu-le cu elemente moderne din bucataria occidentala. Astfel, rezultatul final va fi pe placul tuturor, de la copii la bunici, iar gustul – unul extrem de delicios si foarte greu de egalat.
Briose cu salam Victoria de la Vascar si cascaval
Ingrediente (pentru 4 persoane): salam Victoria de la Moldova in Bucate (125 de grame), cascaval (125 de grame), parmezan razuit (50 de grame), faina cernuta (260 de grame), drojdie uscata (8 grame), 2 oua mari, unt cu 80% grasime (50 de grame), lapte (225 de mililitri), 1 lingurita de sare;
Mod de preparare: Dupa ce cuptorul a fost incins la 180 de grade Celsius, iar formele de briose – unse cu ulei, faina si drojdia se amesteca intr-un bol, iar ouale, sarea si laptele se bat in alt bol, pana amestecul devine unul spumos. Cele doua amestecuri se toarna unul peste altul, peste care se adauga cubuletele de salam Victoria si cascaval, apoi parmezanul razuit.
Compozitia obtinuta se toarna in formele de briose, fara a depasi 3/4 din inaltimea acestora, iar apoi se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute. Se pot servi fie calde, fie reci;
Rulouri din tortilla cu muschi file taranesc si lebar de la Vascar, crema de branza si ardei copt
Ingrediente (pentru 4 persoane): felii subtiri de muschi file taranesc de la Moldova in Bucate (150 de grame), lebar tot de la brandul Vascar (125 de grame), maioneza (75 de grame), 4 tortilla, crema de branza (150 de grame), ardei gras copt (125 de grame), ceapa verde (3 fire), patrunjel verde (15 fire);
Mod de preparare: Se amesteca maioneza si ceapa verde tocata, dupa care lipiile se ung cu crema de branza, asezandu-se deasupra frunzele de patrunjel si feliile de muschi. Acestea din urma se ung apoi cu amestecul de maioneza si ceapa, dupa care se adauga feliile de ardei copt si lebar.
Feliile de tortilla se ruleaza, fara sa se sparga, apoi se invelesc in folie alimentara si se introduc la frigider pentru 2-3 ore. Se servesc alaturi de salata verde si chips-uri.