Comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor l-au validat, marţi, în unanimitate, pe Nicolae Văcăroiu, în calitate de consilier şi respectiv preşedinte al Curţii de Conturi.
Nicolae Văcăroiu s-a prezentat în faţa comisiilor reunite de Buget-Finanţe ale Parlamentului, care l-au audiat primul dintre cei 18 consilieri propuşi de partide. Văcăroiu a prezentat, la solicitarea parlamentarilor, un succint CV, fiind întrerupt de preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Aurel Gubandru, care a precizat că toată lumea cunoaşte activitatea lui Nicolae Văcăroiu. Gubandru a trecut, imediat, la vot, solicitând, în calitate de preşedinte de şedinţă, votul membrilor comisiei în ceea ce priveşte validarea lui Văcăroiu în calitate de preşedinte al Curţii de Conturi. După ce s-a exercitat votul, în unanimitate, lui Gubandru i s-a atras atenţia că Văcăroiu trebuie întâi validat ca şi consilier al Curţii de Conturi, şi ulterior ca preşedinte. Gubandru s-a conformat, iar votul pentru validarea lui Văcăroiu în calitatea de consilier a fost dat în unanimitate.
Deşi Gubandru s-a grăbit să solicite imediat votul pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi pentru Văcăroiu, parlamentarii au mai cerut ca Văcăroiu să spună totuşi câteva cuvinte, legate şi de dorinţa sa de a fi preşedinte al Curţii de Conturi.
"Nu veneam aici dacă nu era şi dorinţa mea. S-a împletit cu dorinţa colegilor din PSD", a precizat Văcăroiu, care a arătat că plecarea sa la Curtea de Conturi echivalează cu retragerea din politică. În momentul în care Gubandru a solicitat iarăşi votul pentru Văcăroiu, în calitate de preşedinte, deputaţii PDL au intervenit, vorbind despre posibilitatea de a se depune şi alte candidaturi la funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi. În acest moment a intervenit liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, care a arătat că propunerea pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi se face în conformitate cu algoritmul politic, potrivit Constituţiei.
Hrebenciuc a arătat că alte propuneri în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte, alta decât cea a lui Nicolae Văcăroiu, din partea PSD, exced cadrului impus de algoritmul parlamentar. Hrebenciuc a arătat că trebuie respectată această cutumă, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut. În final, votul pentru Văcăroiu a fost dat în unanimitate, acesta fiind validat şi în calitate de preşedinte al Curţii de Conturi, neexistând nici un vot împotrivă şi nici o abţinere. Nicolae Văcăroiu şi cei 18 consilieri validaţi de comisiile Buget-Finanţe urmează să fie validaţi şi de către plenul reunit al celor două Camere, în cursul zilei de marţi.