Românii vor fi nevoiți să renunțe la centralele de apartament pe gaz, din cauza majorării prețurilor combustibililor. Aceste măsuri sunt consecințe indirecte ale politicilor climatice din Uniunea Europeană și urmăresc trecerea la surse de energie mai eficiente, în vederea diminuării emisiilor de carbon.
Sistemul European de Comercializare a Certificatelor de Emisii (ETS) prevede introducerea, din 2027, a unui cost pe emisiile de carbon asociate cu încălzirea rezidențială și transportul rutier. Această reglementare va provoca o creștere a costului gazului natural utilizat pentru centralele de apartament. Se scumpesc și ceilalți combustibili fosili- benzina și motorina.
Românii vor fi nevoiți să renunțe la centralele de apartament din cauza prețurilor care devin din ce în ce mai costisitoare începând cu anul 2027. Obiectivul Uniunii Europene este să-i ghideze pe consumatori spre surse de încălzire ai ecologice, cum ar fi pompele de căldură.
Aceste măsuri nu vizează doar consumatorii din România, ci pe cei din toate statele membre ale Uniunii Europene.
Citește și: https://gazetadebistrita.ro/se-investesc-peste-1-milion-de-lei-pentru-reabilitarea-cabanei-lui-ceausescu-de-la-dealu-negru/