Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un microbuz condus de un cetăţean român, opt cetăţeni afgani, potrivit comunicatului oficial.

Şoferul mijlocului de transport, care i-a preluat pe cei opt cu scopul de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În data de 23.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, în cooperare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Giulvăz, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 11.00,  au oprit pentru verificări, între localităţile Foeni şi Giulvăz, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra microbuzului au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, opt cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini, precum şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, iar şoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 34 de ani a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei opt cetăţeni străini să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranti pentru şoferul microbuzului în care se aflau migranţii, respectiv de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt cetăţeni afgani.

Clipul video poate fi urmărit aici.

Citește și: DIICOT și IPJ Cluj explică metoda de racolare “loverboy”, pe seama escaladării fenomenului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.