Milioane de persoane din întreaga lume folosesc telefoane celulare. Actualmente, telefoanele mobile pun la dispoziţie o arie vastă de funcţii, fiind adăugate permanent funcţii noi.
Unul dintre cele mai interesante lucruri despre telefoanele mobile îl reprezintă faptul că acesta este de fapt un radio – un radio extrem de sofisticat, însă totuşi un radio. Telefonul a fost inventat de Alexander Graham Bell în 1876, iar comunicaţiile fără fir îşi au sursa în inventarea radioului de către Nikolai Tesla în anii 1880, dar prezentat în mod oficial în 1894 de un tânăr italian numit Guglielmo Marconi. Era normal ca aceste importante tehnologii să fie combinate la un moment dat. În sistemul radio-telefoniei, există o antenă centrală în fiecare oraş şi 25 de canale disponibile pentru acea antenă. Genialitatea sistemului de telefonie mobilă constă în împărţirea unui oraş în mici celule. Acest fapt permite o reutilizare extinsă a frecvenţelor, astfel că milioane de oameni pot utiliza telefoanele celulare în acelaşi timp.
Vorbitul la telefonul mobil poate produce cancer
Expunerea la undele electromagnetice, emise de antenele de telefonie mobilă, poate cauza apariţia cancerului, a infarctului sau chiar a atacului cerebral.
Telefoanele mobile, mai periculoase decât fumatul
Telefoane mobile ar putea cauza moartea mult mai multor oameni decât cauzează fumatul, arată unele studii realizate în decursul anului 2008, de specialişti în neurochirurgie.
Efecte dăunătoare ale undelor electromagnetice
Un studiu american menţionează următoarele efecte: tulburări de comportament, afectarea nervilor şi a fătului, cataractă, modificări ale chimiei sângelui şi scăderea imunităţii. La o concluzie clară vis a vis de valabilitatea şi pentru dozele mici de radiaţii pe care mobilele le emit, nu s-a ajuns încă. În general, copiii sunt mai sensibili la orice afectează corpul uman, undele electromagnetice fiind absorbite de către copii la o rată de 3,3 ori mai mare decât un adult. În timp ce telefonezi, temperatura corpului în straturile superioare ale pielii se poate mări cu maxim 0,5°C. Creşterea temperaturii are loc însă doar la convorbiri cu o durată foarte lungă de timp, efectele fiind vizibile cel mai devreme după o jumătate de oră de convorbire neîntreruptă. Efectele termice afectează corpul uman în mod serios abia după o încălzire locală constantă de 1°C.
Telefonul inamic în dormitor
Efectele non-termice sunt date de influenţa razelor electromagnetice asupra ţesutului celulelor şi asupra sistemului nervos. Aceste raze pulsate la o frecvenţă joasă influenţează nivelul hormonal al omului. Printre altele, este afectat hormonul melatonină produs în epifiză, care reglează somnul şi joacă un rol important în cadrul sistemului imunitar. Nivelul de melatonină creşte de obicei în timpul nopţii. Printr-un efect de lungă durată al radiaţiilor electromagnetice, poate fi micşorată producţia de melatonină de peste noapte. Ca urmare, se observă schimbări ale stării de spirit, depresii, tulburări de somn şi oboseală. De asemenea, poate apărea o sensibilitate imunitară crescută.
Folosirea telefonului mobil în trafic
Să vorbeşti din maşină la telefon este practic, iar rezolvarea a două lucruri deodată este foarte eficient. Dar această practică a cauzat foarte multe accidente de maşină. Nu-i de mirare: numai o secundă de neatenţie, la o viteză de 100 km/h, înseamnă un drum „în gol" de 28 m. Telefonul mobil este de multe ori folosit şi ca modalitate de a nu te plictisi, nu doar când convorbirea prezintă o necesitate imediată. Oamenii ar trebui să fie educaţi în sensul folosirii telefonului, având grijă unde şi cât îl folosesc.
Telefonul mobil un rău necesar
Telefonul mobil este lucrul care nu îl uităm niciodată, care îl căutăm în buzunare sau în geantă pentru a verifica dacă nu am fost contactaţi. Pe lângă funcţia de facilitare a comunicaţiilor de la cele mai mari distanţe, telefonul este un jurnal al omului, îl el stau numerele persoanelor cunoscute, mesajele primite, trimise sau salvate pentru a ne aminti ceva. Cu telefonul mobil facem poze, înregistrăm, filmăm, telefonul înlocuieşte multe aparate de care am avea nevoie, este menit să ne uşureze viaţa, puţini fiind cei ce le contestă utilitatea şi din ce în ce mai puţini sunt cei care nu le implică în vieţile lor.
Peste 2,5 miliarde de persoane utilizează telefonul mobil
În întreaga lume, există peste două miliarde şi jumătate de persoane care utilizează serviciile de telefonie mobilă, iar numărul lor este în continuă creştere.
Delia Hriţuleac
http://WWW.BRICIURI.RO -ARTICOLE BARBATESTI DE BARBIERIT SI ARANJAT,IDEALE PT OCOLIT ALUNITE,TOT AICI GASIND SI „BRICIUL MIRELUI” NECESAR LA INSURATOARE.