Din păcate, instituția împuternicirilor ilegale pe funcțiile de conducere, uzitată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne promovată ca practică managerială de Carmen Dan și continuată de Marcel Vela și în prezent de Lucian Bode, a făcut ca structurile Poliției Române să fie conduse de persoane care nu dețin competențe, abilități și capacități de organizare sau de coordonare și eficientizare a serviciului polițienesc, iar asta se poate observa prin prisma evenimentelor grave înregistrate în ultimii 3 ani la nivel național, cum ar fi cele de la: Caracal, Onești, Pitești și Arad, toate soldate cu pierderi de vieți omenești.
Analizând miezul problemei am constatat că inclusiv activitatea de patrulare al cărei scop principal este reprezentat de segmentul preventiv, este realizată de către șefii structurilor de ordine publică din țară într-un mod deficitar. Astfel, patrulele din cadrul Dispozitivelor de Ordine și Siguranță Publică sunt constituite prin desemnarea unui singur polițist cu atribuții principale în menținerea ordinii și siguranței publice care este nevoit să execute serviciul împreună cu un student sau elev din cadrul instituțiilor de învățământ ale MAI, aflat în stagiul de practică.
Iar asta, în contextul în care prevederile OMAI nr. 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, sunt destul de clare și statuează faptul că patrula de poliție se constituie din cel puțin doi polițiști, pe lângă aceștia putând fi incluși suplimentar studenți sau elevi ai instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
Mai multe, aici.
Sunt prea multi corupți in Poliție,așa că acești copii pot lucra și altceva.Sa devină niste corupți ,sau sa apere corupții ,nu ne mai trebuie ,că apoi sa iasă la pensie la 50 de ani .