Delegaţia Permanentă a ALDE a votat luni, în şedinţă, ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, a anunţat președintele ALDE BN, primarul Ioan Monița.

Organizația Bistrița-Năsăud a fost reprezentată la ședințele de  Birou Politic Naţional şi a Delegaţiei Permanente care au avut loc la București, de președintele Ioan Monița, senatorul Ioan Simionca și Sorin Roșu Mareș, vicepreședinte.

În noul context, președintele Ioan Monița a precizat că ALDE Bistrița-Năsăud a decis încă din ședința Delegației Teritoriale de vineri, 23 august, că intrarea în opoziție este cea mai bună variantă pentru partid și pregătirea tuturor structurilor acestuia pentru cele trei serii de alegeri: prezidențiale, locale și parlamentare.

Ioan Moniţa a precizat că delegația ALDE Bistrița-Năsăud a susținut  şi votat toate punctele propuse de preşedintele Tăriceanu: alianţa cu Pro România, plecarea de la guvernare, trecerea în opoziţie şi susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu, alături de Pro România, la preşedinţia României.

Domnul președinte Tăriceanu ne-a prezentat toate datele legate de întâlnirea pe care a avut-o cu doamna premier , Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de preşedinte al PSD. Am înțeles că au avut loc discuții serioase  în legătură cu salvarea situaţiei – rămânerea sau părăsirea coaliţiei de guvernare. Am  aşteptat de la doamna prim-ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente – un nou program de guvernare, o echipă guvernamentală restructurată, numărul secretarilor de stat redus la jumătate cu cabinetele diminuate în mod corespunzător, o proiecţie pentru rectificarea bugetară din luna noiembrie, percepţia publică legată de slaba competenţă a Guvernului şi a administraţiei. La toate aceste întrebări la care aşteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua, din păcate n-am avut niciun fel de contrapropunere. Colegii au luat hotărârea de a se renunţa la continuarea guvernării alături de PSD„, a explicat președintele Ioan Monița.

Președintele ALDE Bistrița-Năsăud a mai arătat că,  încă,  nu știe cum anume va funcționa noua alianță cu cei din Pro România , acest lucru  urmând a se va lămuri în zilele următoare.

Noi am votat pentru toate punctele propuse de președintele Tăriceanu, așa că, așteptăm să vedem ce va scrie în viitorul protocol al alianței noastre cu Pro România și care sunt datele pentru organizațiile locale. Din câte știu,  noua alianță îl va susține pe Mircea Diaconu în cursa pentru Palatul Cotroceni, dar, deocamdată, rămânem ca entități separate care au decis să facă parte dintr-o alianță politică„, a conchis Ioan Monița.

În acest context, vicepreședintele ALDE Bistrița-Năsăud, Sorin Roșu Mareș a anunțat că demisionează din funcția de secretar de stat pe care a ocupat-o timp de trei ani în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

2 COMENTARII

 1. Mai ALDE -istilor, v-ati facut de tot c*catul ! V-a tinut PSD-ul sub bratz si v-a dat cate o ” portie babana de ciolan cu fasole ” ma… pe care l-ati ” lins ” o buna bucata de vreme si acuma … la ” necaz ” … i-ati abadonat si ati introdus ma tzara intr-un ” haos ” … spre deliciul ” hienelor ” din opozitie !
  Maaa… io nu-s inregimentat politic, dar as fi dat girul d.lui Tariceanu sau Ponta cu placere… dar acuma dupa ” miscarea ” asta naroada pe care ati facut-o… SA NU MAI AUD DE VOI … ca ati procedat ca niste na.rozi !
  Mai bine v-ati muta la PSD… sa-i sprijiniti sa nu treaca ” motiunea de cenzura ” mult ravnita de ” Gica Contra de Johannis ” pana la alegerile parlamentare care urmeaza… si daca atunci vor iesi invingatori altii… cel putin nu v-ati facut de tot c*catul ma …
  Va intreb… DACA SUNTETI NORMALI LA CAP , sau daca nu cumva ” urla prostia”-n voi … ?!
  Ma, ” tradatorul ” tradator ramane pe viatza si cine dr.acu se VA ma mai uni cu voi , ori cine va va mai da vre-un ” ciolan de lins ” VREODATA ? NIMENI !!! NU MA ASTEPTAM LA O ASTEFL DE NAROZIE !

 2. Ma io-s PSD-ist, dar dau votul lui ” hastag de BORNO ” , pentru ca mie aceasta Veorica imi sta in gat ca o capusa de pe vaca ! Este regula rahatului, ca musai un anume sef de partid, doar ala sa fie sustinut si promovat in anumite functii prezidentiale .
  Ar trebui ca functiile care conduc societatea in anasamblul sau national , central sau local, sa nu fie inregimentata politic absolut deloc astfel incat , atat presedintii de stat, de consilii judetene , prefecturi cat si primarii , care de fapt fac administratie publica nicidecum politica la locul lor de munca… SA NU FI FOST MEMBRII AL NICIUNUI PARTID POLITIC , CEL PUTIN CU 10 ZECE ANI DE ZILE INAINTEA CANDIDATURII SALE . Degeaba isi dau ” demisia „( cica ) din partidul care i-au lansat … ptr ca ” sangele apa nu se face „… ci eventual se diulueaza pana nu se mai vede ” cu ochiul liber ” ( daca pricepeti… ca … apa tot nu se face el ) …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here