Pielea de porc este cel mai ieftin înlocuitor de carne. Puţini conştientizează că 80% dintr-un produs poate fi şorici
Grămada de șorici de mai jos ar fi cam cantitatea mâncată anual de un român, fără să-și dea seama. Pericolul e mare, vorbim de colagen care crește în exces colesterolul și înfundă arterele

Mâncăm mai ales piele de porc opărită. E definiţia şoriciului şi n-o să vă vină să credeţi câtă piele plină de colesterol îngurgităm fără să ne dăm seama. În crenvurşti, emulsia de şorici poate ajunge la 80%. Acest ingredient ieftin e o matrice ascunsă în mezeluri, cârnaţi, chiar şi-n salamuri şi jambon. E notat pe etichetele scrise mărunt, dar n-o să vi se dezvăluie niciodată cantitatea de piele din produs. Ca să se diferenţieze, o firmă românească de produse din carne a scris pe baconul său: "Garantat. Nu conţine şorici".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.