Consilierul municipal, Alin Seserman consideră că nu trebuie cine știe ce anchete sofisticate pentru afla cine e corupt și cine nu.
„Deja au apărut sute știri pe tema corupției despre poliția județului. Sigur că într-un timp nu foarte îndepărtat vom afla mai exact ce a făcut fiecare. Am impresia că se discută ca și cum noi nu am fi știut nimic, ca și cum asistăm la o surpriză de proporții.
Ca și cum totul era în regulă, doar că acum au aflat ce se întâmplă în aceste instituții. Poate unii nu au știut și nici nu au bănuit, dar totuși majoritatea știm ce se întâmplă. Știm ce se întâmplă în Poliție, în Primărie, în instituțiile de control. Știm ce se întâmplă in Consiliul Județean. Cel mai important e că știm, că, fără politicienii care au condus și conduc, lucrurile astea nu s-ar întâmpla. Știm că avem abonați la banii publici. Știm cine aspiră sutele de milioane de euro. Dacă nu știe cineva, poate afla foarte ușor. Dacă vrei să afli cine e corupt, afli. Nu trebuie să faci anchete sofisticate sau alte lucruri”, a scris Seserman, pe pagina de socializare.
Acesta a mai adăugat că mafia „politico-financiară care este prezentă în conducerea partidelor și care conduce administrația locală se va întări”, atâta timp cât „gangsterii” zilelor noastre „vor dispune după bunul plac numirile în funcție”. Totodată consideră că „trebuie o depolitizare profundă a funcției publice”
„Problema e că totul a devenit o chestiune comună, oarecum asumată prin indiferență sau ignoranță. Politicienii sunt cei responsabili în primul rând. Ei au pus pe corupți in funcție. Ei girează totul. Am auzit mai nou pe unul care spunea că dacă ar fi știut nu ar fi susținut în funcție pe nu știu cine. Oamenii ăştia care de fapt nu sunt oameni, nu numai că au știut pe cine pun acolo, ci le-au cerut celor pe care i-a susținut să fure și să încalce legea. Le-au cerut bani pentru fiecare tranzacție. Și numai astfel de oameni au susținut. Cei curați le sunt incomozi, îi încurcă. Nimic nu se poate face fără acești gangsteri ai zilelor noastre. Această mafie funcționează bine și acum. Ei controleaza administrația, organele de control, o bună parte a mediului de afaceri, aproape toată presa. Această mafie politico-financiară care este prezentă în conducerea partidelor și care conduce administrația locală se va întări atâta timp cât aceștia vor dispune după bunul plac numirile în funcție. Noul PNL are obligația să oprească prin programul de guvernare această situație, care este una din marile frâne în dezvoltarea țării. Trebuie o depolitizare profundă a funcției publice. Cu această ocazie îmi atrag o mare antipatie ( nu e pt prima dată) în rândul multora. Eu suport tot mai greu să văd profesori timorați că inspectorul general sau directorul de liceu le flutură carnetul de partid. De asemenea multora le este tot mai greu să vadă directori de instituții publice, nepregătiți, obraznici, însă cu mult tupeu, care nici la serviciu nu stau și care au preocupare de bază ședințele foto. Nu mai vorbesc că în această campanie cei care se furișau seara pe la sediu, au ocupat ca și altă dată spațiul public. Aproape că nu încap în fotografii.
Primul lucru care s-a simțit în țara asta după alegeri a fost că un milion de oameni din administraţie au început să respire, să nu le mai fie frică la locul de muncă. Societatea se poate așeza într-o normalitate. Așa cum am sperat în 2004 așa sper și acum ca lucrurile astea să nu se mai întâmple”, a mai scris consilierul Alin Seseman, pe pagina de socializare.