Cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, la data de 31 octombrie, 13.230 de români din 59 de locații din România au participat la cea mai mare lecție de educație financiară din lume, potrivit Băncii Comerciale Române (BCR), organizatorul inițiativei prin programul „Școala de Bani”, scrie Mediafax.

Recordul a fost omologat joi, 1 noiembrie, de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenți în România pentru a participa la tentativa oficială și a certifica numărul de participanți.

Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puțin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanți înregistrat în 2013 de o inițiativă similară înregistrată în Statele Unite.

„Recordul aparține românilor si României, reușita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educație, drumul spre independența financiară trece prin educație. Recordul aparține oamenilor care au intrat în sălile de curs și celor care nu au reușit, dar și-au dorit. Recordul aparține colegilor mei care demonstrează și, cu această ocazie, că banking înseamnă, în primul rând, oameni și comunități în jurul unei misiuni comune. România are nevoie de încredere, iar această încredere se naște din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ține de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziție resursele, inclusiv și mai ales educaționale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Banca a făcut acest proiect, pentru a atrage atenția asupra nivelului de economisire din țara noastră. Un sfert dintre români nu economisesc deloc și doar 17% dintre români au economisirea printre priorități, arată studiile Grupul Erste, acționarul BCR, despre cunoștințele financiare și nivelul de economisire în țările din Europa Centrală și de Est. În plus, restul pun deoparte doar ce le rămâne la final de lună sau de an.

Mai mult de o treime dintre români cred că nu sunt pricepuți să-și gestioneze banii, că nu au talent la acest lucru.

„Școala de Bani” este un program în cadrul căruia se învață cum să fie gestionat bugetul zilnic, cum să se stabilească obiectivele financiare realiste, pe termen scurt, mediu și lung, precum și cum să fie atinse pentru a se ajunge la independență financiară.

„Numărul românilor care se simt bine informați în ceea ce privește educația financiară crește de la an la an, chiar dacă în procente mici. O treime dintre români se consideră bine informați financiar, iar la capătul opus, 4 din 10 români cred că nu sunt deloc bine informați pe această temă”, mai susțin reprezentanții BCR.

Printre partenerii care au participat la tentativa de depășire a recordului mondial de cea mai mare oră de educație financiară se numără cele mai mari universități din România din marile orașe.

1 COMENTARIU

  1. Sa intelegem ca acolo se da cate o pita, un kil de tzucar, de ulei si de farina ??? Ma faceti sa rad .
    Nu vedeti ca toate faculatile noastre fabrica ” someri pe banda rulanta ” ?! Tot facem la ” scoli „… ageaba si aiurea .
    Noua unitati de productie ne trebuie si un cometrz prosper , cu acoperirea consumului pe baza de plusvaloare si nicidecum de imprumuturi bancare de prin strainatati .
    Ne-am unit cu Europa, care ne-au ras de pe fata pamantului toate unitatile de productie ( asa rele-bune cum erau ele ) , ne-au lasat pe dinafara si someri toti muncitorii, ne-au furat toti specialistii cu studii superioare si inalte calificari si copiii cu studii superioare gata facute pe banii statului si ne-au facut o piata de desfacere al produselor refuzate la ei in tzara lor si fac experimente chimice pe noi, dandu-ne sa mancam produse prafuite si pudarite fel si chip, sa vada cat rezistam si ce boli facem daca le mancam…
    Ce ati facut ma… cu aceasta Revolutie ? ” Oleeee….oleeee… Ceausescu nu mai eeee ” ! Acuma majoritatea cautam pita mucegaita prin containere ma… si copiii nostri care inca n-au fugit din tzara, au ramas ” asistati social ” acasa nici macar ” someri ” … fara sa stie o meserie macar si sa faca ceva util ptr societate …
    No… OLEEEEE…. OLEEEEE !!! BANCI…. CU IMBUIBATI… NE TREBUIEEEE ???!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.