Salut decizia domnului Dragomir Câmpan de a demisiona din funcţia de director al ADI Deşeuri Bistriţa-Năsăud, în condiţiile în care nu cu mult timp în urmă eu împreună cu colegii liberali i-am solicitat acest lucru. Trebuie însă să aducem la cunoştinţa bistriţenilor faptul că suntem foarte dezamăgiţi de noua numire a preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, în funcţia de director executiv al ADI Deşeuri. Şi mă refer aici la domnul Pavel Plăian, cel care de astăzi manageriază colectarea deşeurilor de pe raza judeţului nostru şi totodată continuă implementarea proiectului de peste 40 de milioane de euro.
Parcurgând CV-ul domnului Pavel Plăian, am fost neplăcut surprins să constat faptul că nimic nu îl recomandă pentru această funcţie. Faptul că domnia sa este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, dar şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi are un master în „Ştiinţe Penale şi Criminalistică” nu îi conferă expertiza necesară pentru a ocupa chiar funcţia de conducere a ADI Deşeuri. Asta în condiţiile în care, tot din CV-ul dumnealui reiese că în afara faptului că a vândut bilete de cinema timp de câteva luni la Cinematograful Odeon din Polus Center Cluj, nu mai are la activ vreo altă prestaţie în câmpul muncii. Absolut nimic! Nici măcar printre hobby-urile sale nu regăsim ceva care să îl aducă mai aproape de dorinţa de a avea un judeţ curat.
Domnul preşedinte Moldovan susţine că acest tânăr l-a convins în urma interviului pe care l-a susţinut în faţa Consiliului Director al ADI Deşeuri. Un consiliu format, atenţie, din trei membri: preşedintele Consiliului Judeţean, primarul oraşului Năsăud – Mircea Romocea, şi primarul comunei Teaca, Damian-Iustian Muntean, şi care fac parte, culmea, din acelaşi partid: PSD.
Consider că pentru ocuparea unei astfel de funcţii ar fi fost mai mult decât necesar organizarea unui concurs, imediat după vacantarea postului, la care să aibă posibilitatea să se înscrie oameni bine pregătiţi şi cu expertiză în domeniu, oameni care să fie capabili să pună ordine în acest proiect de management al deşeurilor din Bistriţa-Năsăud. Dar se pare că nu aceasta este dorinţa conducătorilor de astăzi ai judeţului Bistriţa-Năsăud, iar politicul îşi face din nou simţită prezenţa în numirile în funcţiile de conducere din instituţiile statului sau în cele subordonate acestora.
Şi avem un exemplu clar în acest sens, fiindcă şi domnul Dragomir Câmpan a fost numit tot politic în această funcţie şi care nu a fost în stare să gestioneze situaţia colectării deşeurilor din judeţ. Rezultatele s-au văzut pe deplin!
Ajung la concluzia că aceste asociaţii de dezvoltare intercomunitară sunt folosite în alt scop decât cel pentru care ele sunt înfiinţate să funcţioneze, şi anume promovarea cadrelor în mod politic.
Mi-ar plăcea ca politica să nu mai fie oaia neagră a societăţii, prin intermediul căreia se promovează mulţi oameni fără expertiză în funcţii de conducere ale instituţiilor statului. Dacă nu vom promova oameni cu adevărat competenţi, societatea românească nu se va putea dezvolta. Efectele se văd, le simţim cu toţii, în condiţiile în care timp de 26 de ani s-a apelat la numiri politice fără a se ţine cont de pregătirea şi expertiza celor care au ocupat vremelnic posturile de şefi, călduţe şi bine plătite.
Robert Sighiartău,
Preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud
CE au sarit toti asupra PSD-ului, toti pnl-listii mai exact, cred ca abia asteptati sa se auda ceva in presa de rau . Chestia asta cu baiatul nu e un fapt rau tocmai ca a terminat cele 2 facultati arata ca este destul de inteligent si experienta se acumuleaza lucrand. Daca nu le dam tinerilor o sansa sa lucreze si sa-si faca o experienta cum ne putem ridica noi ca popor daca nu ne ajutam tineretul care este viitorul nostru de fapt ?daca baiatul a fost angajat aici stai linistit domnule Robert ca locul tau din pnl inca nu-l vrea. Cred !