Home Societate Rezultatele proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului”

Rezultatele proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului”

Proiectul „Împreună pentru sănătatea sânului” implementat în judetul Bistritța-Năsăud în ultimii 2 ani, este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Bugetul total al proiectului este de 269.340 CHF, din care Contribuția Elvețiană este în valoare de 242.400 CHF, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală și partenerii contribuind cu suma de 26.940 CHF.

Astfel, la data de 10 septembrie între orele 13.00 și 15.00 la Hotel Cora, are loc o conferință prin intermediul căreia se vor împărtăși rezultatele obținute de echipa de proiect.

„Proiectul „Împreună pentru sănătatea sânului” și-a propus îmbunătățirea politicilor publice cu impact asupra domeniului cancerului de sân prin întărirea capacității instituțiilor și organizațiilor locale implicate în lupta împotriva cancerului de sân în 10 județe (Mureș, Constanța, Brașov, Covasna, Harghita, Bistrița, Giurgiu, Călărași, Tulcea, Prahova) și municipiul București. Obiectivul prioritar a fost dezvoltarea unor parteneriate locale între instituții publice, private și alți factori din comunitate în vederea susținerii de intervenții eficiente și sustenabile destinate depistării precoce a cancerului de sân, sprijinirii persoanelor afectate direct și indirect de această boală și creșterea calității serviciilor medicale specifice”, se arată într-un comunicat.

În cadrul proiectului s-a format o echipă locală care a fost instruită în cartografierea nevoilor și resurselor din domeniul sănătății sânului, în managementul de proiect și scrierea de propuneri de proiect și inițierea de activități de advocacy și de strângere de fonduri și s-au format un număr de 30 de facilitatori de sesiuni de informare a populației cu privire la autocunoașterea sânului. Echipa locală a realizat o cercetare comprehensivă a situației din acest domeniu de sănătate, lucrare ce a fost publicată și lansată la nivel local spre a servi tuturor actorilor cu atribuții în domeniu. Pe durata proiectului facilitatorii formați au acționat ca educatori comunitari, informând 1.306 de femei rezidente în județul Bistrița-Năsăud.

„Unul dintre rezultatele proiectului este site-ul www.infocancerdesan.ro care găzduiește toate materialele resursă create de partenerii din cele 10 județe și municipiul București și de membrii rețelei „Împreuna pentru sănătatea sânului”. Site-ul oferă accesul gratuit al tuturor celor interesați de domeniu la cursuri online de facilitare sesiuni de informare, management de proiect, cartografierea comunității și advocacy”, se mai arată în comunicat.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version