Liberalii „vechi” îi transmit co-președintelui PNL BN, Stelian Dolha, că a încălcat statutul, susținându-l pe Maxim Pop.

„Ca urmare a evenimentelor petrecute în ultima perioadă în organizația locală PNL din orașul nostru, noi, grupul de membri PNL, dorim să vă aducem la cunoștință următoarele: Dezaprobăm public comportamentul dumneavoastră incorect și vădit părtinitor referitor la scandalul creat în jurul lui Pop Maxim. În cadrul intervențiilor publice ați afirmat că nu ați avut cunoștință de adeziunea acestui domn la PLR ceea ce este un neadevar fiind de notorietate publică înscrierea lui Pop Maxim în PLR.

În cadrul organizației Sîngeorz-Băi am propus, conform statutului, radierea din registrul membrilor PNL a domnului în cauză, fiind vorba despre o situație similară cu a foștilor consilieri județeni PNL. Dumneavoastră ați considerat nestatutară acea ședință, dar vă putem demonstra că ședința a fost statutara și o putem dovedi pe baza listei de prezență. Mergând mai departe ați invocat faptul că, datorită lipsei semnăturii și a ștampilei, acea adeziune nu a fost înregistrată la partidul în cauză. Dar ceea ce a apărut în presă dovedește din nou faptul că sustineți un neadevar. Nu înțelegem de ce nu acceptați că Pop Maxim nu mai poate fi, cel puțin o perioadă de timp conform statutului, membru PNL. Sau săfie vorba despre interese de altă natură? Mai devreme sau mai târziu, adevărul tot se va afla…

A continua să accepți în partid trădători politici, persoane care și-au urmărit doar scopurile personale folosindu-se de sprijinul politic conjunctural al partidului nostru, ne arată faptul că dumneavoastră în calitate de lider județean nu ați recepționat corect mesajul dat prin votul românilor din 16 noiembrie 2014, acela că a venit momentul de a reforma profund formațiunile politice în toate structurile lor.

Ne manifestăm indignarea față de felul în care ați înlăturat din structura de conducere a organizației PNL de la Sîngeorz-Băi pe d-nul Măgurean Dacian, un militant al partidului cu atitudini civice sănătoase manifestate de-a lungul timpului în peisajul public al orașului nostru și de calitățile căruia ar fi trebuit să vă convingeți și dumneavoastră pe parcursul campaniei electorale din luna noiembrie a anului trecut.

Să înlături un astfel de membru de partid care s-a implicat mai mult decât alții în activitatea organizației locale, să-l denigrezi prin vocea dumneavoastă și a „consilierilor” și „sfătuitorilor” care vă înconjoară, persoane care înțeleg foarte puțin problematica politică și administrativă specifică orașului nostru, reprezintă un fapt pe care nu îl putem accepta.

„Să fi devenit d-nul Dacian Măgurean prea incomod pentru dumneavoastră pentru că militează pentru o fuziune reală și corectă și nu întreține stări conflictuale cu colegii „foști PDL-iști” așa cum îi numiți dumneavoastră?”

„Să fi greșit acest domn pentru că a făcut eforturi să reactiveze alți membri foști PNL care pe parcursul timpului s-au retras datorită faptului că la acea vreme s-a dezvoltat în structura fostului PNL un grup de interese nelegitime în jurul lui Pop Maxim care nu au urmărit decât bunăstarea personală și nicidecum interesele comunității?”

„Să fi greșit acest domn pentru că a convins alte persoane să adere la noul PNL, persoane care au înteles mesajul Președintelui Iohannis și care doresc să contribuie la reformarea și însănătoșirea clasei politice?”

A continua să susțineti personaje politice care și-au demonstrat limitele (Naroș Daniel, Pop Maxim ) și a crea o structură de conducere politică a noului PNL în jurul acestor persoane, eliminând progresiv persoanele mai incomode și cu opinii diferite, reprezintă, în opinia noastră, o greșeală politică pe care va trebui să v-o asumați, în calitate de lider al organizației județene și pentru care, la un moment dat, veți da socoteală.

Ne-am fi așteptat de la dumneavoastră să fiți primul care respectă Statutului partidului, indiferent de persoana care este în cauză sau de situația în care se află o anumită organizație locală. Se pare că ne-am înșelat.

Aici avem mai multe exemple:

1.Ca să constați într-o ședință nestatutară a unei organizații locale, încetarea calității de membru a unei persoane și mai apoi să supui votului membrilor prezenți ( parte din ei nefiind membri PNL ) reprimirea în partid a aceleiași persoane în cadrul aceleași ședințe, nu corespunde nici prevederilor vechiului statut PNL ( art 25 ) și nici prevederilor statutului noului PNL (art. 33 ) care arată că o persoană care a părăsit partidul nu poate fi reprimită decât după o perioadă de 1 an de la data părăsirii partidului în cauză.

2. Să declari o stare de interimat în cadrul organizației locale Sîngeorz-Băi pe vechiul PNL, fără aprobarea Biroului Permanent Județean în acest sens, încalcă flagrant prevederile statutare.

În toate mesajele de până acum din partea liderilor naționali și chiar și a dumneavoastră, noi am înțeles faptul că trebuie să facem toate eforturile pentru punerea în aplicare a dezideratelor impuse de către structura centrală a partidului, printre care este și definitivarea corectă și fără tensiuni a fuziunii în teritoriu. A continua să convocați în repetate rânduri numai structura vechiului PNL de la Sîngeorz-Băi și să aveți grijă să nu convocați acele persoane care sunt critice și incomode din cadrul partidului, considerăm că reprezintă o practică negativă, nestatutară care induce o stare de neliniște și accentuează un sentiment puternic de neîncredere în rândul membrilor proveniți din două partide de la nivel local. Continuând să etichetați „PDL-iștii” și să induceți în rândul organizației locale de la Sîngeorz-Baă mesaje de tipul „niciodată un PDL-ist nu va conduce organizația locală” sau „nici un PDL-ist nu va fi desemnat candidatul la alegerile locale din 2016 la Sîngeorz-Băi”, nu faceți decât să provocați tot mai multe conflicte de acum înainte între membri organizației locale. Dorim să vă înștiințăm pe această cale că intențiile noastre nu reprezintă decât construirea la Sîngeorz-Băi a unei organizații a noului PNL puternică, cu membrii activi care sunt decisi să se implice în primul rând în peisajul public al orașului nostru.

3. Considerăm că atunci când se propune o structură de conducere, se alege un birou permanent local, se procedeazâ ori la alegeri interne ori, la consultatea persoanelor care sunt propuse, iar odată având acceptul acestora să se valideze prin vot în cadrul unei ședințe a organizației locale, componența acelei structuri de conducere. Ceea ce ați realizat dumneavoastră, impunând într-o primă fază, o structură de conducere la Sîngeorz-Bâi formată din membrii din anturajul lui Pop Maxim și Naroș Daniel pe care nici dumneavoastră nu îi cunoașteți (o parte din ei nefiind membri PNL ) a stârnit o serie de critici care v-a determinat să abandonați proiectul, iar mai apoi într-o ședință ulterioară fără a fi prezenți în sală cei pe care îi considerați incomozi, să prezentați o altă variantă de conducere în care să nominalizați persoane care nu erau membrii de partid, iar alte persoane nici nu erau prezente în sală și mai grav, nici nu au fost consultate în această privință, care reprezintă după părerea noastră, o încălcare a normelor de conduită etică și o încalcare a prevederilor statutare ale partidului nostru.

Prin toate aceste acțiuni nu faceți decât să dinamitați eforturile noastre pentru realizarea fuziunii în noul PNL și să-i încurajați pe cei care nu cred în această nouă construcție, și care s-au vândut PSD-ului direct sau prin intermediul PLR-ului.

Noi nu dorim altceva decât să fim ascultați, să se respecte statutul, să dezbatem adevaratele probleme ale organizației și ale orașului nostru. În lipsa acestei atitudini nu vom ajunge decât în punctul în care orizonturile noastre politice se vor despărți ireversibil„, se arată în scrisoarea deschisă remisă redacției de către organizația locală PNL Sîngeorz-Băi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.