Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024, el precizând că nu crede că listele comune reprezintă o soluţie pentru PNL. ”Eu spun extrem de clar: Prin noi înşine! Singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a mai spus Rareş Bogdan.
”Susţinerea mea şi a altor colegi este prin noi înşine. Eu când am venit în PNL, partidul era undeva la 18% sau 20% şi am reuşit să duc partidul, eu, împreună cu referendumul preşedintelui, e drept, la 28% la europarlamentare, eu le spun colegilor mei că singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, într-o intervenţie la Prima News.
Europarlamentarul a precizat că formaţiunea are „o armată de 240.000 de oameni, membri cotizaţi activi, 1.362 de primari, 17 preşedinţi de regiuni, are 130 de parlamentari şi 10 europarlamentari plus foarte multe lucruri pe care le-a făcut în trei ani şi jumătate de guvernare”.
Întrebat dacă nu vrea liste comune cu PSD, Rareş Bogdan a răspuns: „Nu. Nu cred că este o soluţie pentru PNL. Eu spun extrem de clar: Prin noi înşine”, ne-a adus forţă în urmă cu 100 de ani şi prin noi înşine ne va aduce la peste 20% la alegerile din 2024”.
Motto:
„LINGĂUL și LICHEAUA sunt două din rolurile unui aceluiași personaj , numeros, hotărât de evenimentele unei epoci să ia asupră-și terminologia deficitară a vocabularului social. Și amândoi și licheaua și lingăul , sunt mai repede niște bolnavi ai unei epoci decât niște temperamente, nenăscuți, numai făcuți.”
(Tudor Arghezi- Rețete)
PNL nu mai există . Decaderea a început încă de la congresul de pomină din 25 septembrie , 2021 când, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, s-au adunat la Romexpo, claie peste grămadă, în ceea ce ar putea fi numită mai degrabă o menajerie politică isterică și incontrolabilă, in care cel mai înverșunat dintre ei a fost Rareș Bogdan, care aproape și-a pierdut complet cumpătul într-un discurs mai mult urlat, decât vorbit, a răgnit până a răgusit „Florin Cîțu- presedinte”!
(Vezi: https://m.facebook.com/4media.INFO/videos/tr%C4%83d%C4%83torul-rare%C8%99-bogdan-florin-c%C3%AE%C8%9Bu-pre%C8%99edinte/328652985724586/
Ulterior s-a produs apropierea de PSD, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care, pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta. Prin urmare, actualul PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spune că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu.
După ce Iohannis le-a băgat liberalilor mortul in casă prin alianta cu PSD , PNL a scăzut drastic in sondaje, ajungând la 15%.
De altfel Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
– Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
– Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
– A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.