Reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) fac un apel la șoferi ca, înainte de a-și prezenta autovehiculele pentru verificare la reprezentanțele instituției, să le spele și să le curețe.
„Facem constant eforturi pentru ca vizita voastră la RAR să se desfășoare în condiții cât mai bune și știm cât de important este timpul pe care trebuie să-l dedicați parcurgerii unei anumite proceduri. Vă solicităm să ne sprijiniți în acest demers și să vă reamintiți că autovehiculul cu care veniți la o reprezentanță RAR trebuie să fie spălat și curățat, să nu aibă depozitate în interior substanțe periculoase sau obiecte voluminoase care îngreunează accesul.
Credem că această atitudine este o formă de respect față de colegii noștri care preiau mașina pentru verificări, dar nu este singurul argument. După cum știți, pentru anumite servicii este necesară verificarea stării tehnice a vehiculului, iar un grad ridicat de murdărie poate duce la scăderea vizibilității asupra unor elemente de caroserie corodate excesiv sau a unor componente ale articulațiilor roților, dar poate masca și un parbriz fisurat sau uzura în exces a anvelopelor etc. Astfel, colegii noștri vor pierde timp pentru curățarea respectivelor elemente pe care urmează să le inspecteze sau, în ultimă instanță, vă pot solicita să mergeți să spălați autovehiculul și să reveniți pentru continuarea procedurilor”, transmite RAR.
Totodată, reprezentanții instituției mai atrag atenția șoferilor să respecte ora înscrisă pe biletul de programare, care reprezintă momentul la care se permite accesul în curtea RAR și nu ora la care va fi efectuată verificarea tehnică propriu-zisă a autovehiculului.
„Vă reamintim și că ora înscrisă pe biletul de programare reprezintă momentul la care vi se permite accesul în curtea RAR și nu ora la care va fi efectuată procedura solicitată. Din acest motiv vă rugăm să nu veniți mai devreme.
Timpul scurs până la momentul în care un inginer va prelua vehiculul poate fi mai lung decât ne dorim, dar apar frecvent situații în care trebuie să verificăm mai în detaliu unele aspecte legate de o mașină: serii dificil de identificat din cauza coroziunii, autovehicule identificate în diverse baze de date la care are acces instituția noastră etc. Toate acestea pot duce la încetinirea fluxului operațional”, mai subliniază reprezentanții RAR.