Vicepresedintele PDL Ioan Oltean sustine ca PSD se dovedeste a fi "pe deplin implicat si preocupat de sustinerea actului de coruptie si a evaziunii din vamile din Romania", acuzatii aduse membrilor PDL ca ar fi implicati in scandalul vamilor fiind catalogate de el drept "speculatii".

 
"PSD se dovedeste a fi pe deplin implicat si preocupat de sustinerea actului de coruptie si a evaziunii din vamile din Romania. Membri marcanti ai acestei formatiuni politice, cu profunde relatii in conducerea la cel mai inalt nivel a acestei formatiuni politice, au fost pana acum identificati ca fiind in partaj direct la actul de evaziune si coruptie in domeniile respective", a declarat Oltean. .
 
Referitor la acuzatiile aduse unor membri PDL privind coruptia din vami, Ioan Oltean a spus ca acestea sunt "speculatii".
 
"Deocamdata sunt speculatii legate de Falca si de Flutur. Noi vorbim de oameni care sunt urmariti penal, nu suspectam pe fiul senatorului Matei sau pe nepotul senatorului Iorgovan sau pe seful vamii care a fost candidat la Nadlac. Acestia sunt oameni retinuti cu carnetul de partid in buzunar. Speculatii putem face despre toti. Cand vor fi dovezi referitoare la cineva din PDL, asigur ca voi vorbi in acelasi mod si cu aceeasi intensitate", a spus el.
 
Intrebat ce masuri vor fi luate daca se va dovedi ca exista si membri PDL care sunt implicati in scandalul vamilor, Oltean a raspuns ca cei vinovati vor raspunde in fata legii.
 
"Daca se va dovedi ca membri ai PDL sunt implicati (in scandalul vamilor – n.r.) vor suporta rigorile legii. Daca va trebui sa fie retinuti vor fi retinuti, daca va trebui sa fie trimisi in judecata vor fi trimisi in judecata si vor plati pentru tot ceea ce au facut incalcand legea", a spus Oltean.
 
Liderul PDL a mentionat ca toata actiunea de combatere a evaziunii fiscale si coruptiei din vami este pregatita de catre sefi ai unor institutii fundamentale care sunt membri PDL si i-a dat ca exemplu pe ministrul Finantelor si pe cel de Interne.
 
"Noi am facut (demersuri – n.r.) ca sa combatem evaziunea si coruptia. Daca asta va conduce si la identificarea unor personalitati politice ale partidului, nu vor beneficia de niciun fel de scut al partidului. Nu am fost si nu vom fi niciodata scutul ilegalitatilor in aceasta tara. Credeti ca mai poate fi aceasta avalansa? Nimeni nu o mai poate opri. Este de o anvergura fara precedent nu doar in Romania, ci si in Europa. Cine il va putea opri pe vamesul arestat sa nu spuna adevarul? In momentul acesta, transparenta acestui act nu poate fi umbrita de nimeni si de nimic", a adaugat liderul PDL.
Alegerile din UDMR si PDL ar putea decide succesul unei motiuni de cenzura
Presedintele PSD Bistrita-Nasaud, deputatul Radu Moldovan a spus ca alegerile interne din UDMR sau PDL ar putea decide succesul unei motiuni de cenzura. Moldovan a spus ca PSD si PNL vor depune "cat mai repede" o motiune de cenzura.
"Ce inseamna cat mai repede? Poate fi in luna martie, daca UDMR ia o anumita decizie sau poate fi dupa 15 mai, cand este congresul PDL si o parte din PDL poate lua o anumita decizie", a afirmat deputatul bistritean.
 
Ponta a precizat ca nu vrea "sa vanda iluzii" in ceea ce priveste succesul unei motiuni de cenzura, intrucat parlamentarii PSD, PNL si PC nu sunt suficienti pentru adoptarea acesteia.
 
"Vom depune motiune de cenzura, dar nu vreau sa construim in mintea oamenilor iluzii ca fara voturi de la UDMR sau de la PDL reusim sa o adoptam", a afirmat el.
 
Presedintele PSD a mentionat ca nu isi propune sa "racoleze" parlamentari de la putere, ci doar sa ii convinga sa voteze o motiune de cenzura, avand in vedere "teama" acestora fata de momentul alegerilor parlamentare.
Uniunea National Democrat-Liberala se va naste peste doua saptamani
Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca in cel mult doua saptamani va fi semnat protocolul intre formatiunile participante la actul de guvernare.
 
"Toate cele patru entitati care formeaza majoritatea parlamentara si guvernamentala sunt preocupate ca actul de guvernare sa continue, sa se consolideze", a spus Ioan Oltean, adaugand ca protocolul este in faza avansata de redactare si de pregatire.
 
El a explicat ca protocolul va cuprinde principalele tendinte ale actualei guvernari care vizeaza consolidarea reformei in Romania, dezvoltarea investitiilor si depasirea crizei economice.
"Toate formatiunile politice sunt participante direct la actul de intocmire a acestui protocol care, speram noi, in zece zile, maximum doua saptamani, sa fie semnat si facut public, pentru a asigura linistea necesara opozitiei, in sensul ca actuala majoritate este pregatita sa guverneze fara probleme pana in noiembrie 2012 si, de ce nu, sa ne gandim spre mai departe, spre bucuria domnului Ponta si a domnului Antonescu", a spus Oltean.
 
Si vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur declara, luni, ca PDL, UDMR, UNPR si minoritatile nationale vor semna in cel mult doua saptamani protocolul de functionare a coalitiei, aratand ca acesta ar putea cuprinde ca prioritate a coalitiei adoptarea legii minoritatilor.
Regrete in numele grupului PDL din Camera Deputatilor
Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marti, in numele grupului democrat-liberal din Camera Deputatilor, ca isi exprima regretul pentru faptul ca votul in cazul deputatului PDL Dan Pasat nu a fost unul in favoarea cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.
 
"In numele grupului PDL, imi exprim regretul ca votul astazi exprimat referitor la cererea pe care ministrul de Justitie a formulat-o nu a fost un vot favorabil. PDL a spus-o si astazi, si cu alte ocazii, ca nu a obstructionat si nu va incerca niciodata sa obstructioneze justitia, ca orice cetatean al acestei tari, indiferent de pozitia pe care o are, de demnitatea pe care o ocupa, nu poate fi in afara legii", a spus Oltean, de la tribuna Parlamentului.
El a criticat opozitia parlamentara, spunand ca este usor sa stai pe margine, ca in tribuna, la fotbal, si sa arunci vina pe altii.
 
"Daca partidele din opozitie, inclusiv PNL, al carui purtator de cuvant azi, Calin Popescu-Tariceanu, a incercat sa dea o lectie de morala, ar fi si ele purtatoarele unui asemenea mesaj, atunci cu certitudine nu am fi in fata unei solutii de acest fel", a adaugat Oltean.
 
El a precizat ca reprezentantii grupului PDL au votat la vedere, cu "o transparenta maxima", pentru a inlatura orice fel de supiciune sau dubii in ceea ce priveste pozitia fata de problematica pusa in discutie.
 
"Vom ramane in continaure fideli acestui principiu – ca nimeni in aceasta tara nu e mai presus deact legea. Este regretabil insa ca opozitia face doar parada de vorbe, iar faptele dovedesc cu totul si cu totul altceva", a conchis Oltean.
 
Solicitarea DNA in cazul deputatului PDL Dan Pasat nu a intrunit numarul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptata. In sala au fost 292 de deputati prezenti, inregistrandu-se 154 de voturi exprimate, dintre care 4 voturi anulate si 150 de voturi valabil exprimate. In favoarea solicitarii DNA, s-au inregistrat 116 voturi "pentru" si 34 de voturi "impotriva".
 
Opozitia anuntase ca nu va participa la vot.
Ministerul Justitiei a transmis Camerei Deputatilor, in 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Pasat, acuzat de santaj.
Alin Cordos

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.