Guvernul a aprobat, în ședința de joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui stadion modern în municipiul Bistrița. Noul stadion va fi realizat în cartierul Unirea și va avea o capacitate de aproape 12.400 locuri. Investiția este estimată la peste 318,3 milioane lei.

Potrivit Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (PDLPA), prin proiectul din localitatea Unirea – municipiul Bistrița, se prevede o integrare a stadionului municipal de fotbal în complexul sportiv care se dezvoltă în localitatea Unirea, compus din sală de sport cu spații de cazare și terenurile de sport exterioare, bază sportivă de tip 1, precum și pistă de atletism.

Stadionul va fi destinat, în principal, disciplinelor de fotbal și rugby și va avea un regim de înălțime parter + 2 etaje + etaj tehnic, cu o capacitate de 12.388 de locuri (spectatori, VIP, media, locuri pentru persoane cu dizabilități). Valoarea totală a investiției este de 318.369.000 lei.

Obiectivul este realizat de MDLPA, prin Programul național de construcții de interes public sau social, derulat de Compania Națională de Investiții.

1 COMENTARIU

  1. Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Bogdan Ivan se laudă că s-a luptat să obtină o investiție de 62 de milioane euro pentru construirea unui stadion in Unirea.
    In realitate este ambitia prostească a lui Radu Moldovan care de mult timp cloceste mutarea stadionului din parcul orasului ca si cum acesta ar fi singurul lucru care-i lipseste judetului Bistrita-Năsăud , iar în rest are de toate.
    Cu atât mai mult, trebuie spus că nici pe departe aceasta nu este o prioritate pentru orasul Bistrita care la fel ca în toate orasele mari stadionul se află in apropiere de zona centrală , astfel incat oamenii sa se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo.
    Este vorba de Stadionul „Jean Padureanu” din parcul municipal la care odată cu lucrările de montare a instalatiei de nocturnă dată in folosintă in anul 2009, a fost refăcută suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standard european. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizată, de o instalatie de incălzire modernă si de un drenaj conform normelor in vigoare. Pentru pregătirea si intretinerea terenurilor, clubul Gloria a achizitionat atunci si cele mai moderne utilaje. La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribună, fiind amenajate vestiare, săli, spatii de refacere, grupuri sanitare, sală de fortă. Spatiile aferente mass-media au fost deasemenea renovate, ziaristii sportivi dispunând de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la Internet wireless. De asemenea au fost amenajate spatiile de sub peluză, unde a fost realizată cantina pentru sportivi, dotată cu bucătărie, sali de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au facut atunci cand clubul Gloria era pe cai mari in prima ligă . Evident aceste amenăjari mai trebuie si intretinute.
    Investitia de 62 milioane de euro pentru stadionul din Unirea urmează fi asigurată prin Compania Națională de Investiții (CNI), despre care Presedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan spunea că „a ajuns un tomberon de proiecte” şi e necesar să se facă ordine în programele de investiții către autoritățile locale.
    (Vezi: https://www.g4media.ro/ilie-bolojan-mesaje-dure-pentru-primari-guvern-si-universitati-daca-vrei-sa-ai-curatenie-trebuie-sa-ii-sanctioneze-pe-cei-care-fac-mizerie-guverul-sterge-datoriile-de-la-primarii-iresponsabili-ca.html)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.