Consiliul Politic Naţional al PNL s-a reunit duminică într-o şedinţă online şi a luat mai multe decizii importante. În primul rând, s-a aprobat protocolul de fuziune între PNL şi ALDE, cu un număr de 876 de voturi „pentru”. De asemenea, s-a aprobat alianţa electorală PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, cu un număr mai mic de voturi, respectiv 838 de voturi „pentru”.
În plus, PNL a decis numirea lui Vlad Nistor în funcţia de vicepreşedinte în Biroul Executiv, cu un număr de 876 de voturi „pentru”, scrie News.ro.
”De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare şi trebuie să avem încredere în forţele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat Nicolae Ciucă în interiorul şedinţei referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE.
Motto:
„Îi plâng pe proști și proștii mă înving”
(Ana Blandiana- Eclipsă)
PNL nu mai există. Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care la sfârsitul anului 2021, pentru linistea lui la Cotroceni, a făcut monstruoasa coalitie ,aducând PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.
Ceea ce a mai rămas din PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spunea că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu.
Acum în prag de alegeri, monstruoasa coaliție PSD-PNL nu a fost in stare să găsească un candidat de primar general pentru Bucuresti din propriile partide Ciolacu si Ciucă au apelat la o solutie de compromis, prin desemnarea unui „independent” in persoana medicului Cătălin Cîrstoiu- managerul Spitalului Universitar. Numai că, de regulă, in conditiile alegerii primarilor dintr-un singur tur de scrutin, primarul în functie are sanse de a obține cel mai mare număr de voturi. Acesta a fost si motivul pentru care liderii politici nu au dorit să se revină la alegerea primarilor in două tururi.
Referitor la alegerile europarlamentare, cele mai mari partide- PSD si PNL vor merge cu o listă comună de candidati si nu au curajul să meargă cu liste separate, desi fac parte din familii politice diferite la nivel european. După mintea lor cea proastă Ciolacu si Ciucă au impresia că o listă comună le-ar aduce mai multe voturi si deci un număr mai mare de eurodeputati,ceea ce e total gresit. Dimpotrivă, o listă comună cu candidati din două partide adverse, mai degrabă poate să ducă la confuzie în rîndul alegătorilor si la o anihilare reciprocă a sanselor de a fi aleși. In special electoratul cu convingeri doctrinare ferme de dreapta nu va vota o listă pe care apare numele PSD-istului Mihai Tudose si invers, un social-democrat convins nu va pune stampila pe o listă cu numele lui Rareş Bogdan.
VOM TRĂI ȘI VOM VEDEA!