Fiţi atenţi la cardurile care au activată funcţia contactless. Hoţii vă pot fura banii sau datele de identificare doar mergând pe lângă dumneavoastră pe stradă.
Cu ajutorul unor aplicaţii de smartphone scanează datele, iar cu ele clonează carduri şi fac plăţi din acel cont. Specialiştii în securitate cibernetică spun că metodă este foarte folosită, mai ales că victimele NU au cum să îşi dea seama pe moment ce se întâmplă.
Specialiştii în securitate cibernetică au descoperit că hackerii NU mai au nevoie să monteze dispozitive speciale la bancomate ca să fure datele de pe card sau chiar banii. Cu o simplă aplicaţie de scanare instalată pe telefon, în doar câteva secunde fură datele de identificare bancară: adică numărul cardului, numele posesorului şi uneori şi codurile CVV.
Odată ajunse pe mâinile infractorilor, datele sunt folosite la clonarea cardurilor cu care hackerii fac cumpărături online în numele titularului. Însă, nu se opresc aici: pot fura prin această metodă inclusiv bani direct de pe card.
Gabriel Cîrlog, expert în securitate cibernetică: ”Tot ce trebuie să facă un atacator e să treacă pe lângă tine, să îl apropie de buzunarul tău cum am apropiat şi eu telefonul, şi în momentul acela să facă o plată sub limita setată de cardul tău de cele mai multe ori, 100 de lei”.
Ca să ne protejăm cardurile de cei care încearcă să le scaneze, experţii în securitate cibernetică ne recomandă portofele special create să protejeze cardurile, sau chiar huse.
Iar pe internet găsiţi o mulţime de tutoriale din care puteţi învăţa cum să vă protejaţi cardul folosind folie de aluminiu.
Mai mult, puteţi cere băncii un card ce nu are activată funcţia wierless, iar dacă aţi fost furat, puteţi raporta băncii tranzacţia suspectă şi puteţi cere banii înapoi.
Sursa: stirileprotv.ro
Cardurile alea sunt o porcarie ordinara si sunt facute tocmai de catre ” hackeri ” ca sa va poata fura ! Renuntzati la ele si nu mai bagati capul in toate prostiile initiate de banci… Nu uitati ca „plata casch ” este cea mai „sfanta ” !