După tunul de circa 40 de milioane de euro pe care conducerea Leoni l-ar fi descoperit pe 12 august, procurorii au luat în vizor cazul şi au demarat o anchetă. 

Mai mulți ofițeri de poliție au descins vineri dimineața la sediul din Bistrița al companiei LEONI pentru a percheziționa birourile șefilor, potrivit Vocea Transilvaniei, şi se caută dovezi în legătură cu frauda financiară anunţată de producătorul german pe 12 august.

 

 

Conform Vocea Transilvaniei, perchezițiilear avea loc în biroul managerului general Marius Cotor, precum și în biroul managereului finanaciar, Carmen Marica.

În timpul perchezițiilor activitatea celorlalți angajați se desfășoară în continuare, fără întrerupere.

 

Pe 12 august, pe site-ul Leoni a fost postat un comunicat în care se anunţa faptul că, compania a fost victima unei fraude de proporţii. Folosind acte de identificare și documente false pentru a deturna importante sume de bani către conturi din străinătate, autorii fraudei, neidentificați până în prezent, au prejudiciat producătorul german cu aproximativ 40 de milioane de euro.

„Impactul prejudiciului asupra profitului estimat la nivelul anului 2016 nu poate fi evaluat în prezent”, arătau, în comunicat, reprezentanții companiei Leoni. Ei precizau totodată însă că lichiditățile companiei nu au fost afectate în mod semnificativ, iar indicatorii de performanță evoluează în linie cu estimările inițiale. Leoni mai spune că infrastructura IT și securitatea datelor stocate de companie nu au fost afectate.

Fondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu peste 75.000 de angajați în 32 de țări. Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom. În România, compania deține trei fabrici. în Bistrița, Arad și Pitești, unde lucrează peste 10.000 de angajați.

În urma anunțului prejudiciului, acțiunile la bursă ale Leoni s-au depreciat cu 7,7%, până la 32,84 euro/unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.