Doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, au fost reținuți luni de polițiști, în urma a 7 percheziții.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 27 mai a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare 7 mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud și au fost efectuate în localitățile Căianu Mic, Spermezeu, Târlișua și Negrilești.

Trei bărbați au fost conduși la audieri, iar față de doi dintre aceștia, de 33 și 45 de ani, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 28 mai, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate 5 arme letale, dintre care 3 provenite din circuitul ilegal (2 introduse ilegal pe teritoriul României, în perioada 2020-2023 și una confecționată artizanal) și 2 deținute legal, de către o persoană fizică autorizată.

De asemenea, polițiștii au mai ridicat la percheziții 80 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal, 12,5 kilograme de carne și un trofeu de căprior care ar proveni dintr-o acțiune de braconaj cinegetic, precum și telefoane mobile.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 2020-mai 2024, persoanele vizate de comiterea faptelor ar fi folosit cele 5 arme indisponibilizate la acțiuni de braconaj cinegetic, dar și pentru efectuarea unor trageri ilegale asupra unor ținte.

Suportul tehnic și de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.