Partidul Democrat-Liberal de Bistriţa-Năsăud şi-a finalizat lista de propuneri a partidului pentru şefii instituţiilor deconcentrate care-i revin conform înţelegerii pe plan local cu PSD.

Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Ioan Oltean, membrii Biroului Permanent Judeţean au stabilit şi votat fiecare nume pentru funcţiile de conducere în instituţiile descentralizate, urmând ca propunerile să fie înaintate ministerelor pentru a face numirile.
Singura instituţie pentru care nu s-a făcut încă o nominalizare este Garda de Mediu. Potrivit lui Oltean, fiecare şef de serviciu deconcentrat va avea o activitate monitorizată conducerea partidului şi acolo unde se vor constata nereguli, vor fi schimbări în funcţii.

Redactorii „Gazetei de Bistriţa” au fost curioşi să afle părea celor nominalizaţi în funcţiile de directori ai instituţiilor deconcentrate.

Doris Moldovan – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă

„Nominalizarea în funcţia de director al AJOFM BN o consider o provocare, o încredere care mi s-a acordat şi voi face tot ceea ce îmi stă în putere astfel încât să nu dezamăgesc şi să demonstrez că am fost persoana potrivită.

În momentul în care voi lua contact cu cei de la AJOFM şi va avea loc examenul, voi înţelege mai bine despre ce este vorba şi doar atunci voi putea spune mai exact despre ce este vorba.”

Adina Arjoca – Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială

„Numirea în această funcţie o consider ca fiind o provocare, deoarece nu am mai lucrat în acest domeniu. De 14 ani am lucrat în domeniul asigurărilor, dar fiind în politică de câţiva ani mi se pare normal să lucrez în acest domeniu în care am fost nominalizată.

Primul lucru care aş dori să-l aplic ar fi familiarizarea cu munca şi activitatea, iar un alt lucru pe care l-aş puncta ar fi acela de a menţine o legătură strânsă cu doamna Valeria Tămăşoi, cea care a ocupat această funcţie până în acest moment şi de a-i continua activitatea începută.

Gheorghe Ivan – Direcţia Silvică

„Ce părere să am? Am fost în funcţie, ştiu ce trebuie făcut, problemele Direcţiei sunt multe, resursele s-au împuţinat. Încercăm să soluţionăm situaţia cât mai bine, să păstrăm patrimoniul intact şi sigur că pe lângă ceea ce face Direcţia Silvică Bistriţa mai avem două subunităţi, o herghelie şi un parc naţional, care trebuie susţinute.
Nu este o poziţie nouă pentru mine, putem vorbi despre o continuitate, ştiu exact unde suntem şi ce avem de făcut. Sigur că un loc important îl ocupă turismul, pe această componentă a turismului va trebui să ne dezvoltăm foarte tare sau să punem lucrurile la punct în perioada următoare, având în vedere şi faptul că multe dintre hagadele noastre le-am cam clarificat juridic, pentru că unele au fost revendicate. La această dată ştim ce rămâne la noi, ştim cu ce putem pleca la drum. O altă componentă pe care putem să o lansăm tare în viitor este producerea de puieţi forestier, am făcut şi până acum acest lucru. În fiecare an noi am pus la dispoziţia Unităţii Silvice din judeţ în jur de un milion jumătate de puieţi, dar vrem să dublăm sau să triplăm această cantitate de puieţi în anii următori. Ne-am gândit că pentru a păstra cât mai mult pădurea intactă, resursele noastre de masă lemnoasă sunt chiar foarte mici, având în vedere şi ceea ce avem de susţinut în viitor. Proiectele mele pe viitor sunt în aşa fel încât să producă bani şi pădurea să rămână cât mai mult intactă.”

Dina Suciu – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

„Mă declar surprinsă. Din câte am înţeles, aveau nevoie de un economist cu experienţă, iar eu lucrez în domeniu de mult timp. Apreciez decizia lor şi pe oamenii pe care au luat-o.
Momentan vă mărturisesc că învăţ pentru examenul care urmează să îl dau pentru ocuparea acestui post. În ceea ce priveşte o primă măsură pe care o voi lua, este aceea de a nu se mai sta foarte mult la cozile din instituţie.”

Contantin Hada (director în funcţie) – Inspectoratul Judeţean în Construcţii

„Eu sunt numit de Bucureşti în această funcţie şi ocup acest post de mult timp. Nu ştiu exact cât voi rămâne pe această poziţie şi dacă va trebui să susţin un concurs pentru a rămâne în funcţie.”

Raul Zanca – Direcţia Judeţeană pentru Sport

„Am o părere foarte bună despre numirea mea în această funcţie. Este ceva ce mi-am dorit de mult.
Încă nu ştiu ce măsuri voi lua din fruntea acestei Direcţii, având în vedere faptul că încă nu am preluat această poziţie. Doar după ce voi fi numit voi putea spune care îmi sunt deciziile, însă desigur că idei de dezvoltare a acestui segment am.”

Doina Filipoiu – Autoritatea Rutieră Română

La nivel local este vorba de postul de Şef de Agenţie. Nu este o poziţie nouă, trebuie doar să reiau lucrul deja început. Eu sunt în sistem de mult timp şi sunt familiarizată cu acest segment încă de când a apărut în România, adică din anul 1993.”

Bogdan Butnariu (director în funcţie) – ADS

„Ocup această funcţie din iulie 2006 şi am fost numit definitiv pe acest post.”

Gheorghe Grecu – Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale

„Ce părere să am? Este o opţiune a dânşilor, eu am examenul luat. Nu am nici o părere, îmi fac datoria mai departe ca funcţionar public, nu trebuie să am păreri.

Întotdeauna am luat măsurile care au fost trecute prin statut, prin fişa postului. Bineînţeles că acum, fiind o perioadă mai de recesiune, în primul rând vor fi reducerile de cheltuieli, aici trebuie mare atenţie, şi bineînţeles reducerea evaziunii fiscale.”

Ioan Păun – Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă

„Lucrez foarte mult la proiecte, că avem foarte multă lume aici, doar de vineri va pot acorda timp pentru a vă răspunde la întrebări, până vineri sunt foarte ocupat, doar vineri după amiază.”

Romulus Biţa – Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

„Nu ştiu dacă părerea mea contează foarte mult, dar nu mă aşteptam să fiu nominalizat pentru această funcţie.
Măsurile pe care le voi lua din această poziţie nu le ştiu, să vedem dacă se va materializa şi pe urmă, nu m-am gândit încă.”

Filip Moisil – SGA

„Este ceva normal pentru că am condus această unitate timp de trei ani şi ceva, am fost nominalizat din partea Partidul Democrat Liberal, este o onoare pentru mine să fiu nominalizat.
În primul rând măsurile pe care le voi lua sunt continuarea proiectelor pe care le-am început acum trei, patru ani şi încerc să le finalizez. Sunt proiecte destul de importante, în ultimul an s-a lucrat destul de puţin la ele şi pe care sper să fie finanţare şi să le duc la bun sfârşit.”

Florin Vasile Şomlea – Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional

„Este o decizie firească ce vine ca urmare a repartizării serviciilor deconcentrate, către cele două formaţiuni politice, aflate actualmente la guvernare, nu am nici un comentariu suplimentar de făcut vis – a-vis de acest aspect.
Este greu de spus ce este de făcut la nivelul acestei direcţii din moment ce încă mă aflu înafara ei, trebuie să aibă loc intrarea în instituţie, oficializarea pe funcţie şi după aceea, sigur, se impune o analiză a ceea ce s-a făcut până acum.”

Emil Scurtu – Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură

„M-am aşteptat să fiu nominalizat, având în vedere cele întâmplate în martie 2006. Eu mă implic pe cât posibil din măsura mea, chiar şi astăzi am fost în trei comune pentru a vorbi direct şi a explica fermierilor despre fondurile agricole, unde se merge, ce documente trebuie, ce bani se oferă. Pentru că mulţi se includ în program dar nu sunt informaţi suficient.”

Maria Oltean – Serviciul de Prestaţii Sociale

Nu m-a contactat nimeni de la partid, însă am fost numită. Consider că a fost apreciată munca pe agenţie şi nu doar a mea personală.
Sunt director aici de 11 ani şi iau această numire ca fiind o apreciere a activităţii noastre încă de la început şi până în prezent. Satisfacţia cea mai mare pe acest plan este gradul de mulţumire al beneficiarilor noştri.”

Delia Hriţuleac
Mihaela Mocanu

9 COMENTARII

  1. Jenant material! O sa vedem cati dintre cei nominalizati o sa si faca ceea ce spun. Numai vorbele sunt de ei. Oricum, ma asteptam la alt tip de informatii, nu la opiniile personale ale celor numiti. Asta e palavrageala.

  2. NU MATERIALUL E JENANT FRAIERE ! CI CONTINUTUL ! A NU SE INTELEGE DECAT CE TREBUIE, ESTE SCRIS BINE,DAR UNII DINTRE CEI NUMITI , CU IVAN GHEORGHE IN FRUNTE,CEL CARE I-A TRADAT PE TOTI SI AR F–E SI PE MASA NUMAI SA CASTIGE CEVA, OAMENI CU MARI SEMNE DE INTREBARE CARE FAC PARTIDUL DE RUSINE !!! CUM SI PE CINE I-A FARAIERIT ASA DE RAU DE A RAMAS IN FUNCTIE ACEST „MONSTRU SACRU” AL PADURILOR,VENETIC CE A SUPT DIN SEVA BOGATIILOR NOASTRE , GUNOI DE DOI BANI, CU O FIZIONOMIE CE …SPUNE TOT ! SI EU LA FEL !

  3. Aveti dreptate „Ivan cel groasnic”,cat a furat asta , cum de-l tine Dzeu. si partidul asta…chiar nu mai are oameni ? numai hoti ! De la un trening,cu care a venit si sta in chirie,ce se bucura cand primea o ruda de salam acum iel e porcul de craciun ,gafaie de parca are astm si se da in barci cu vile ,case,apartamente,pitite pe ici pe colo si mai nou „se da” cu BMW-x5, abia adus cu nr. de SB. de unde atatia bani ? HATULE !!!

  4. UNDE ATI GASIT BROSCOIUL ALA DIN A DOUA FOTOGRAFIE ? A FOST CRIZA DE PERSONAL VA FACE FIRMA SIPARTIDUL DE RUSINE MAI HOT CA IANCU DIN CRAIOVA SI MANTOG DIN GORJ.AVETI PESTE 30 % DIN ELECTORAT LAGUNOAIE ATI AJUNS ?

  5. Ati uitat de Oficiul de cadastru? sau care e treaba? O institutie unde specialistii trebuie sa-si spuna cuvintul. Daca nu cumva, nu ii intereseaza decit banul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.