Parlamentarii au votat in unanimitate – 238 voturi „pentru” – revocarea din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara a lui Misu Negritoiu, dupa scandalul cu fondul de pensii private NN de luna trecuta. Propunerea de revocare a lu Negritoiu dateaza din octombrie 2016, cand a fost intocmit un raport legat de modul in care a fost gestionata criza RCA din 2016.

„Nici astazi nu inteleg si nu mi s-au adus la cunostinta motivele revocarii mele, iar procedura de revocare mi se pare din Balta Brailei, pentru ca nu respecta legea”, a declarat miercuri Misu Negritoiu, presedintele ASF legat de revocarea sa. „Eu cred ca mi-am indeplinit mandatul si obiectivele. Eu am venit la ASF cu o misiune clara si cu sprijin politic clar. Din pacate dintre cei care mi-au dat sprijinul politic nu a mai ramas decat unul – presedintele Senatului. (n.a Calin Popescu Tariceanu). Nu mi-am imaginat ca voi sta 3 ani. Prefer sa ies scos de politicieni decat scos de DNA. Ma duc linistit ca mi-am facut treaba”, a spus Negritoiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, in 27 aprilie, ca s-a inteles cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, asupra faptului ca Misu Negritoiu trebuie demis cat mai repede de la conducerea ASF, deoarece aceasta este o institutie importanta care nu trebuie sa functioneze ca si cum ar fi „mosia” unuia sau unora, potrivit News.ro.

Si liderul PNL raluca Turcan declara ca Misu Negritoiu trebuie demis de la ASF pentru ca decizia la nivelul institutiei pe care acesta o conduce a fost „contaminata politic” de PSD si ca amendarea companiei NN a fost executata la ordinul politic dat in vazul tuturor de la televizor de Liviu Dragnea.

Biroul Permanent al Senatului a transmis in 18 aprilie Birourilor Permanente Reunite raportul comisiilor economice si de buget ale Camerei Deputatilor si Senatului privind revocarea din functie a sefului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, din cauza modului in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016.

Potrivit raportului din octombrie 2016, Misu Negritoiu nu mai indeplineste conditiile prevazute in legea de functionare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotarat, cu majoritate de voturi (o abtinere si un vot neexprimat al unui parlamentar aflat in conflict de interese) sa inainteze plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului propunerea de revocare a lui Negritoiu din functia de presedinte al ASF, membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

De asemenea, in luna aprilie, ASF a decis sanctionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei, reprezentand 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amenda aplicata de ASF de la infiintare, si a decis retragerea autorizatiei directorului general Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private potrivit Hotnews.

Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in Parlament numirea sa. Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica – ASF.

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca „smecherul ” asta, a facut jocul „smecherilor” si „baietilor foarte destepti ” de la societatile straine de asigurari… fiti siguri ca nu „gratis „… Efectiv i-a lasat sa-si puna ce preturi vor muschii lor, a inghitit toate motivatiile si argumentele lor… etc, etc. si astfel , astazi, efectiv ti-e lehamite sa mai iesi cu masina pe drum, ca te costa mai scump decat ai merge cu taxi…
    Nu intelegem de ce :
    – de ce trebuie ca noi sa avem asigurari auto, musai numai cu firme din strainatate si nu si cu societati romanesti exclusiv ?
    – de ce trebuie sa faca asigurari auto numai cei pusi pe o anumita „lista ” … ( de smecheri, sau copii destepti ) si nu toata lumea care are obiect de activitate si „asigurarile de bunuri sau valori ” de orice fel … si impreuna cu ei sa stabilim noi preturile de asigurare, negociabil ?
    – de ce musai carte verde, desi nu circulam niciodata cu masina in strainatate ?
    – De ce nu se iau masuri ca prin politica de asigurare obligatorie auto, sa fie blocati si inhibati cei cu comportari violente , anarhice la volan si care nu respecta nici o regula de circulatie si de ce trebuie sa participam noi, toata lumea , in solidar la despagubirile pe care le fac firmele de asigurare auto ?
    – De ce nu se concepe O POLITZA DE ASIGURARE din care 20% sa fie platita obligatoriu de toata lumea ( si despagubirea sa fie tot la nivelul de 20% de catre societatea de asigurare ) si 80% sa fie obligati cei cu comportari anarhice si violente la volan ( cu antecedente si cazier de circulatie ) sa si le plateasca ei, daca vor despagubire 100% ?
    – De ce la accidentele de circulatie, nu se instituie un „schestru asigurator ” fata de cel vinovat de accident, prin confiscarea masinii sale si al altor bunuri personale, din care , daca nu are asigurare 100%, sa poata fi facuta despagubirea catre cei pagubiti si sa i se restituie masina sau bunurile numai dupa plata integrala a pagubei create prin accidentul produs din vina sa ?
    – De ce statul roman efectiv nu protejeaza proprietarii de autovehicule in nici un fel si-i lasa „prada ” smecherilor din asigurari, dupa cum vor muschii acestora ?
    – De ce noi toti, musai sa le platim societatilor de asigurare marja de profit, cheltuielile cu salariile salariatilor proprii, cheltuielile de administrare, impositele si taxele la care sunt obligati prin lege, bonus mallus, carte verde, victimele strazii… etc. etc. etc. care maresc politele de asigurare cu 400% ( deci si de 4 ori ) si de ce toate aceste chletuieli nu si le platesc societatile respective din profitul realizat , asa cum fac toate societatile comerciale lucrative ? De ce le tine statul roman in brate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.