Pădurea Schullerwald va fi inaugurată în acest sfârşit de săptămână printr-un amplu program artistic şi de divertisment care va culmina, duminică seara, cu un recital al formaţiei Direcţia 5.

Proiectul intitulat „Modernizarea și extinderea infrastructurii turistice de agrement și a utilităților conexe în Municipiul Bistrița – Pădurea Schullerwald”, lansat de Primăria Bistrița are o valoare totală de 6.978.403,29 lei, din care: 2.389.049,53 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR (50%); 2.389.049,53 lei – contribuție proprie (50%); 1.146.743,77 lei – valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile; 1.053.560,46 lei – valoarea neeligibilă estimată. Peste cinci milioane de lei, fără TVA, au fost estimate pentru execuția lucrărilor de modernizare a Pădurii Schullerwald.

Cele 30 de hectare amenajate ale Pădurii Schullerwald constituie, un cadru frumos şi îngrijit care oferă vizitatorilor numeroase posibilităţi de a petrece ore agreabile în aer liber.
Primarul Oviudiu Crețu a precizat „am dorit să realizăm un adevărat loc pentru picnic, iar cu finanţare europeană s-a reuşit acest lucru. Este o realizare importantă, încă un loc pentru petrecerea timpului în aer liber într-un cadru foarte plăcut. S-a făcut muncă de bună calitate, va rezista în timp şi cred că lumea va aprecia ce s-a făcut aici. Nu este uşor să realizezi un astfel de proiect, să obţii finanţare, să gestionezi lucrările şi să se realizeze proiectul aşa cum ai dorit. Bistriţenii vor avea acces gratuit la tot ceea ce am făcut noi aici şi îi invit să se bucure de Pădurea Elevilor, pentru că aşa se traduce Schullerwald. Intenţionăm, în viitor, să o şi dăm în grija elevilor.
Sunt multe păsări şi veveriţe aici, sunt realizate inclusiv hrănitori şi, poate, în timp, pădurea va fi înconjurată cu un gard şi vom aduce pui de căprioară abandonaţi”.
Principalele lucrări executate la această infrastructură de agrement turistic şi de recreere, creată pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, au constat în:
– reamenajarea şi extinderea reţelei de alei destinate accesului în toate zonele funcţionale ale Pădurii Schullerwald, precum şi pentru promenadă;
– realizarea a două terenuri de sport multifuncţionale pentru fotbal / baschet / handbal / volei;
– amenajarea unui teren pentru skateboard şi role;
– amenajarea a 6,3 km de alei, din care: 1,7 km pentru cicloturism şi 4,6 km pentru promenadă;
– realizarea a 2.240 ml reţea de apă şi canalizare;
– realizarea a 630 ml reţea de iluminat;
– amenajarea a şapte zone de recreere dotate cu: foişoare, 4 mese de ping-pong, 3 turnuri de observare, un teren de paintball, pergole cu bănci, pergole semicirculare, un labirint cu pergolă;
– realizarea a trei locuri de joacă pentru copii de diferite vârste, amenajate cu: un perete pentru căţărări, tiroliană, bac nisip, leagăn, măsuţă pentru persoane cu dizabilităţi, poduleţ de trecere, balansoare, leagăn „cuib de pasăre”, sistem de joacă;
– realizarea unei zone de picnic amenajată cu 20 de grătare, 20 de mese şi bănci;
– realizarea a 10 zone de popas amenajate cu bănci;
– scenă pentru diverse evenimente;
– 230 m drum de acces şi 30 de locuri de parcare;
– 1 post de transformare pentru energie electrică;
– grup sanitar şi toalete mobile;
– sistem de colectare a deşeurilor;
– panouri de informare.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, care este implementat la nivel naţional de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord-Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.