În aşteptarea unui deznodământ în dosarul în care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, cei trei foşti şefi ai poliţiei bistriţene s-au apucat de afaceri. Fostului şef al Poliţiei Rutiere Roberto Hasnăş şi-a deschis o şcoală de şoferi, care are o cifră de afaceri de 140.500 de lei chiar din primul an de activitate. Şi ceilalţi doi foşti colegi ai lui Hasnăş, Ioan Ovidiu Mureşan şi Leon Cloşcă, s-au apucat de afaceri şi aparent nu le merge rău deloc.

 

În 16.02.2015, trei foşti capi ai poliţiei bistriţene, Roberto Hasnăş, Ioan Ovidiu Mureşan şi Leon Cloşcă au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Deşi imediat se fac doi ani şi jumătate de când a început procesul, acesta nu îşi anunţă finalitatea prea devreme.

Acţiunea de decapitare a foştilor şefi ai IPJ BN a început în luna noiembrie a anului 2014, cu o desfăşurare de forţe impresionantă, care a implicat percheziţii, jandarmi, mascaţi şi SRI.

Potrivit procurorilor, cei trei se comportau de parcă poliţia era propriul teren de joacă: aranjau accidente, îi iertau de diferite infracţiuni pe cei care cotizau, îi acopereau pe poliţiştii care călcau pe bec, puneau în funcţii pe cine doreau şi îi protejau pe afaceriştii cu business-uri dubioase.

Doar Hasnăş ar fi falsificat în 10 cazuri acte de constatare şi raportare a unor accidente rutiere, cerându-le poliţiştilor din subordine să determine martorii şi pe cei implicaţi să facă declaraţii mincinoase.

Printre accidentele acoperite de fostul şef al Poliţiei Rutiere se numără şi unul cauzat chiar de către nepotul comisarului-şef, în care au fost rănite două persoane.

De asemenea, Roberto Hasnăş ar fi acoperit 27 de nereguli privind transportul de mărfuri, obligându-şi agenţii din subordine să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu sancţioneze cele constatate. Cinci şoferi ar fi rămas cu permisele de conducere, deşi regulile de circulaţie încălcate impuneau suspendarea temporară a dreptului de a conduce pe drumurile publice.

 

S-a pensionat anticipat şi s-a apucat de afaceri

Imediat după ce a fost trimis în judecată şi şi-a dat seama că se îngroaşă gluma, fostul şef al Poliţiei Rutiere, Roberto Hasnăş a profitat de vârstă şi a cerut pensionarea anticipată, ştiind că nu mai are nicio şansă să revină în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

La aceeaşi strategie a apelat şi fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud Ioan Ovidiu Mureşan. Singurul care nu a putut profita de această portiţă, pentru că nu avea nici măcar vârsta de pensionare anticipată (minim 48 de ani) a fost Leon Cloşcă.

Roberto Hasnăş nu s-a mulţumit doar cu pensia şi într-o primă fază s-a angajat la o societate comercială. Mai mult, acesta a sperat să scape de arestul la domiciliu cu acest angajament.

roberto hasnas

Şi-a făcut şcoală de şoferi

Fostul şef de la Rutieră a investit în ceea ce ştia să facă mai bine: circulaţia rutieră. Astfel, Roberto Hasnăş şi-a făcut şcoală de şoferi.

Roby Star Drive a fost înregistrată la Registrul Comerţului în data de 20.10.2015, domeniul de activitate fiind şcoli de conducere şi pilotaj. Recent, acesta şi-a depus declaraţiile financiare pentru anul fiscal 2016.

Deşi este vorba doar de primul an de activitate, firma fostului şef de la Rutieră merge bine. Veniturile aduse nu sunt mai mari decât un salariu bunicel, dar pentru o firmă la început de drum este mai mult decât decent.

Potrivit informaţiilor făcute publice, Roby Star Drive a avut o cifră de afacere în primul an de activitate de 140.550 de lei, cu un profit net de 37.956 de lei.

Datoriile nu lipsesc nici ele, ajungând la 16.132 de lei. Firma nu a înregistrat însă datorii la bugetul de stat.

Hasnăş a început cu două autoturisme şi un spaţiu modest, amenajat în zona Ştefan cel Mare, din Bistriţa, acolo unde cursanţii participă şi la cursurile de legislaţie.

Fostul şef de la Rutieră este şi cel care oferă aceste cursuri practice de conducere. Pentru a putea face asta, Roberto Hasnăş a fost nevoit să obţină o licenţă specială pentru instructor auto.

 

Cloşcă şi Mureşan, s-au îndreptat prea agricultură

Roberto Hasnăş nu este singurul care s-a reprofilat spre afaceri. Leon Cloşcă s-a concentrat pe păstrăvăria situată în zona Strâmba.

Nici fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ioan Ovidiu Mureşan nu s-a mulţumit cu veniturile pe care i le aduce pensionarea anticipată. Acesta s-ar afla în spatele unui service auto situată la doi paşi de casa sa, care, oficial ar fi condusă de o rudă foarte apropiată de-a lui Mureşan.

De asemenea, acesta i-ar fi luat exemplul fostului coleg de la Poliţia oraşului Năsăud şi s-ar fi reprofilat pe agricultură. Surse Gazeta de Bistriţa spun că Ioan Ovidiu Mureşan ar fi înfiinţat o plantaţie de cătină, pe o suprafaţă de două hectare. Aceasta ar fi situată pe raza localităţii Domneşti. Cum îi merge nu ştie nimeni, întrucât nici Ioan Ovidiu Mureşan nu şi-a deschis vreo firmă.

Andreea Moldovan

2 COMENTARII

  1. Pai, prostu-i cine DA… nu cine MANANCA… ! Da… aveti voi impresia ca toti „stabii” care sunt intr-o forma ori alta la anumite „butoane „… nu sunt sunguri, si ne- „legati de altii”… si ca nu trebuie sa „cotizeze” in nici un fel… ? Va iselati… ! Stiti „Calul… pe calul… pe calul… calare ” a lui ex Paunescu … si nu numai aici la noi in aceasta tzara, ci peste tot in lumea asta „larga ” … daca vrei sa ai, trebuie mai intai sa investesti si SA DAI… celor de care vei depinde in actiunile viitoare !
    Si ne place si ba…

  2. Regulamentele militare, spun ca atunci cand cineva comite infrcatiuni in timpul serviciului sau militar, odata cu condamnarea, i se ridica toate gradele militare si i se anuleaza pensia de acest tip, iar pentru anii lucrati, daca intruneste conditia de pensionare, pensia si alte drepturi sa i se calculeze dupa regulile prevazute in legile civile. Dar… se vede ca NU LA TOTI… si atunci , este si normal ca ” oficial le merge bine ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.