Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat vineri în ședința conducerii PNL că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, au declarat pentru G4Media surse liberale. El spusese încă din discursul inaugural că PNL trebuie să dea viitorul președinte al României.

Ciucă a fost întrebat de un lider PNL în timpul ședinței și a răspuns: ”De ce credeți ca sunt aici?”.

Liberalii s-au reunit vineri al Sinaia în ședința Biroului Politic Național. Ei urmează să decidă dacă merg pe liste comune cu PSD sau pe liste separate la cele patru rânduri de alegeri din 2024.

Ciucă a fost impus președinte al PNL de Klaus Iohannis, care a forțat schimbarea lui Florin Cîțu. Ciucă e artizanul coaliției de guvernare cu PSD. El este general în retragere și a intrat în politică direct pe postul de ministru al Apărării.

Ciucă a mai spus în discursul inaugural de la ședință că, ”din punct de vedere politic, au fost suficient de răbdători”, potrivit News.ro. Preşedintele PNL le-a cerut colegilor ”să aibă în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024” şi a precizat că nu vor accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener.

”Prin noi înşine am reuşit de-a lungul istoriei. Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm. Să dăm Preşedintele României. Pentru că nu există altă soluţie pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia şi direcţia. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie şi un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid”, a spus preşedintele PNL în deschiderea şedinţei Biroului Politic.

”Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători şi vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024”, a mai spus liderul PNL.

”Noi ne tot asumam echilibrul şi responsabilitatea din partea PNL, dar nu fără ca ceilalţi să ţină cont de această onestitate şi trăsătură de caracter pentru ce înseamnă stabilitatea României şi exercitarea actului de guvernare. Sigur că vom fi mereu responsabili şi echilibraţi că aşa suntem noi. Dar nu vom accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener”, a subliniat preşedintele PNL.

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
    Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin.
    Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.”
    (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în Bilete de Papagal, 20 octombrie, 1928)

    Orice asemanare cu personaje reale e pur intamplatoare. Nu și in cazul „liberalului” Nicolae Ciucă. Acesta a nimerit ca orbul în Brăila în fruntea PNL fără să aibă nici o calitate politică după cum singur a recunoscut la Congresul extraordinar al PNL, din 10 aprilie 2022. Nicolae Ciucă a primit o derogare de la statulul PNL pentru a putea candida la functia de presedinte al PNL. El nu avea vechimea în partid cerută de statut. Generalul în rezervă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării.
    Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
    – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
    – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
    – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.