Eșecul statului în fața persoanelor fără familii, abandonate de rude sau care nu pot fi îngrijite acasă transformă spitalele în centre provizorii de asistență socială. Provizorii este puțin spus, pentru că sunt situații în care oamenii petrec și doi ani în spital, pentru că nu au unde să se ducă. Azilele României sunt supraaglomerate, așa că, din neputința statului iau naștere afaceri clandestine.

Cea mai călduroasă lună iulie Profesorii au luat note rușinoase la titularizare Rușii sunt încurajați să meargă în vacanță în Crimeea, în plin război Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 19 iulie Incendii masive de vegetație: Grecia cere ajutorul UE Un bărbat din București, la un pas de moarte după ce a adormit la soare Europenii devin tot mai săraci și cumpără mai puțină mâncare, pentru a face economie Marea transformată în toaletă: Contaminare cu E.Coli Un român s-a dus cu un teanc de bancnote arse la BNR. Banca i-a schimbat banii Pacient: Mama și tatăl meu sunt decedați. Aștept să văd unde mă repartizează. Acest tânăr are 27 de ani și este internet la Spitalul Obregia de 2 luni. Rudele nu mai țin legătura cu el, iar acum asistenții sociali din spital îi caută un loc într-un centru rezidențial. Pacient: Creierul fără activitate o ia razna, poate rezista un anumit timp, dar până la urmă îți ajunge Eu am rezistat aic și încerc să rezist cât e nevoie. La Spitalul Obregia sunt anual aproape 1000 de cazuri sociale.

Este vorba despre persoane care nu au familii sau pe care familiile le-au abandonat. Acest lucru înseamnă că spitalul trebuie să le găsească centre în care să ajungă, pentru că altfel ar ajunge pe stradă. Pentru că nu au găsit niciun loc într-un centru rezidențial, un pacient a petrecut la Spitalul Obregia 562 de zile. Cazarea a fost plătită de stat, prin fondurile de la Sănătate. În acest caz, a fost vorba de 20 de mii de euro. Conducerea spitalului spune că se ajunge în această situație pentru că mare parte dintre pacienți sunt abandonați de familie. Eduard Motoescu – dir. medical Spitalul Obregia: Spun că au serviciu, dar și mulți frați, de ce nu se ocupă fratele din București, dacă tot e din București… E o fugă de această datorie, care în realitate prinde o nuanță destul de cinică. Laura Ghemeci – asistent medico-social: Pacienți fără documente, fără identitate, pacienți vârstnici abandonați în spital, neasigurați, pentru care noi nu reușim să decontam cheltuielile. Și la Spitalul Universitar din Capitală este aceeași situație. Aici ajung anual peste 300 de pacienți cazuri sociale. Olga Cursaru – asistent medico-social: În momentul în care am dat un telefon, numărul pe care altădată s-a discutat, s-a spun nu, e greșeală. Sau nu ne răspund efectiv la telefon. Din cauza deficiențelor din sistemul de asistență socială și pentru că e cerere mare, speculanții au găsit metoda perfectă de a face bani din suferința oamenilor. Construiesc cămine clandestine, care îi tratează inuman pe cei ajunși acolo, așa cum au arătat controalele din ultima săptămână, scrie Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.