Conform celor spuse de ANM vine iarna, asa ca vom avea de curatat multa zapada. Problema o putem rezolva usor cu o freza de zapada.

Freze de zapada

Cand dorim sa cumparam o freza de zapada trebuie sa stabilim, mai intai, cat de mare si de puternica trebuie sa fie freza noastra de zapada. Detalii de care trebuie sa tinem cont cand vrem sa cumparam o freza de zapada:

  • spatiul pe care trebuie sa il deszapezim: in functie de cat de mare este spatiul pe care il avem de deszapezit putem sa alegem intre o freza usoara, cu latime de lucru de 25-30 cm pentru spatii de pana la 200 m, si intre o freza cu capacitate mai mare de degajare folositoare in deszapezirea unui spatiu vast
  • grosimea (volumul) stratului de zapada: pentru indepartatea unor cantitati mari de zapada vom avea nevoie de o freza mai mare si mai puternica alimentata cu benzina, in timp ce o freza electrica ne ajuta sa indepartam un strat de zapada de pana la 20 cm grosime
  • cum se intretine o freza de zapada: freza cu benzina trebuie intretinuta. Trebuie sa folosim benzina cu aditiv special cumparat de la producator, sa verificam starea bujiilor si sa schimbam bujia cel putin o data pe an iar daca, freza nu este dotata cu sistem electric de pornire, trebuie sa facem schimbul de ulei.
  • o caracteristica importanta de care trebuie sa tine cont cand alegem o freza este tipul de alimentare, care poate fi de doua feluri:
  • alimentata cu benzina – functioneaza cu ajutorul combustibilului, cu rezervoare de pana la 5 litri si putere mare de pana la 20 CP; recomandata pentru deszapezirea suprafetelor intinse
  • electrica – este propulsata de curent electric printr-un cablu rezistent la ger; aceasta are motor cu putere mai mica si capacitate de deszapezire mai scazuta
  • latimea de lucru: un alt detaliu pe care trebuie sa il luam in calcul este latimea de lucru, adica suprafata maxima pe care o poate curata la o trecere. Frezele electrice au o latime de lucru de 25-30 cm. Utilajele cu putere mai mare care pot fi folosite in spatii deschise pot curata suprafete chiar mai late de 60 cm.
  • distanta de degajare a zapezii si unghiul de rotire a topoganului: sunt caracteristici importante in procesul de deszapazire. Pentru a facilita deszapezirea, chiar si in conditii meteo dificile, unghiul de rotire al toboganului, trebuie sa fie de cel putin 190 de grade.

Sfaturi de siguranta

Cand folosim o freza de zapada, fie ea electrica sau alimentata cu combustibil trebuie sa respectam cateva masuri minime de protectie:

  •  nu purtam haine largi, fulare sau esarfe care pot fi prinse in partile miscatoare ale frezei;
  • trebuie sa folosim casti antifonice sau dopuri de urechi
  • daca freza se blocheaza cu zapada, trebuie oprit motorul si sa folosim uneltele oferite de distribuitor pentru al debloca, niciodata nu folosim mainile!
  • realimentarea modelelor pe combustibil se face dupa racirea motorului;
  • trebuie sa folosim o priza cu impamantare pentru modelele electrice.

Te asteptam in vizita

Magazinul Fermierului pune la dispozitia dumneavoastra freze de zapada fiabile si usor de manevrat, concepute pentru iernile grele si geroase.

Va stam la dispozitie cu o gama variata de freze de zapada si fizic in magazinul nostru nostru din Baia Mare, str. Electrolizei, nr.1 este deschis intre orele 8.00 – 17.00. De asemenea ne poti vizita la adresele din Baia Mare bulevardul bucuresti numarul 55, Baia Mare bulevardul Traian numarul 31 sau in magazinul din Dej de pe strada I.P. Rreteganu, numarul 11,  judetul Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.