Început de an mai mult decât profitabil pentru M.I.S. Grup, care a reușit să pună mâna pe contracte în valoare de peste 90 de milioane de lei, doar de la Primăria Bistrița, într-o singură săptămână. Printre licitațiile câștigate se numără execuția complexului sportiv acvatic din Wonderland pentru care primește 33,5 milioane de lei sau reabilitarea Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”, pentru care le va intra în conturi nu mai puțin de 21 de milioane de lei.
Primăria Bistrița a organizat mai bine de 17 licitații publice în acest an, majoritatea dintre ele vizând lucrări de construcții. Cele mai importante dintre ele, cu valorile cele mai mari au ajuns pe mâna M.I.S. Grup. Culmea, M.I.S. Grup a reușit să pună mâna pe 5 licitații publice, în doar o săptămână.
Astfel, în perioada 3 -10 martie, grupul din Anieș, specializat pe construcții de toate felurile, a pus mâna pe licitații publice, toate organizate de către Primăria Bistrița, în valoare totală de peste 90 de milioane de lei.
Printre cele mai importante licitații la care a participat și câștigat M.I.S. Grup se numără lucrările de execuție aferente obiectivului complex sportiv acvatic, mult-visatul Aqualand din Wonderland.
Valoarea acestuia ajunge la 33,5 milioane de lei, sumele provenind din fonduri bugetare. Proiectul prevede ridicarea unei clădiri principale dotate cu bazin acoperit, jacuzzi tobogane interioare, dușuri, servicii SPA, vestiare, punct de prim ajutor, grupuri sanitare. În exterior vor fi amenajate bazine exterioare cu piscine și bazine pentru adulți și copii, dușuri, plajă, grupuri sanitare, tobogane de exterior multitrack, hidrotub și tobogan deschis.
În responsabilitatea celor de la M.I.S. Grup intră și amenajarea spațiului de agrement. Astfel, în exterior va fi amenajat un teren de sport, loc de joacă pentru copii pe vârste diferite, și cu tematici diferite, baze de conservare post salvare acvatică, spații verzi amenajate peisagistic, alei carosabile și pietonale, parcări, utilități și spații tehnice.
O zi mai târziu, M.I.S. Grup pune mâna pe drumul de acces și utilități
O zi mai târziu, M.I.S. Grup pune mâna și pe un contract de 18 milioane de lei, care presupune lucrări de execuție a drumului de acces și utilități aferente complexului sportiv polivalent situat tot în complexul Wonderland. Complexul sportiv polivalent este proiectul Consiliului Județean, care va fi realizat de către competitorii de la Frasinul.
Licitația pentru lucrările de execuție a drumului de acces și utilități a fost împărțită în două loturi. Al doilea presupune lucrări de execuție pentru alimentare cu energie electrică. Aceasta a fost câștigată de Electro Ursa, pentru care primește doar 2,6 milioane de lei.
M.I.S. Grup se va ocupa și de stația de epurare și conducte de canalizare din localitatea componentă Slătinița. Licitația a fost adjudecată în 5 martie, valoarea totală a proiectului fiind de 3,8 milioane de lei. De 8 martie, grupul mai prinde un contract de 14,5 milioane de lei, pentru reabilitare și modernizarea Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Bistrița.
În 10 martie, constructorul mai pune mâna pe un contract important, în valoare de 21,3 milioane de lei, pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”.
Proiectul prevede reabilitarea a trei corpuri de clădire din cadrul Colegiului Tehnic, începând de la refacerea finisajelor interioare, placaje de faianță și gresie în băi. Pardoseli din covor PVC în spațiile de circulație, parchet în sălile de clasă și laboratoare, tâmplărie interioară din lemn, uși și geamuri noi, refacerea instalațiilor interioare termice, sanitare, electrice, dar și refacerea finisajelor exterioare: izolații fațade, inclusiv aplicarea unei tencuieli structurate, jgheaburi și burlane noi, învelitori din țiglă metalică. Vor fi amenajate și spațiile din exterior, fiind refăcute trotuarele și amenajate spații verzi și de odihnă.
M.I.S Grup prinde licitații și în Cluj-Napoca
Începutul de 2021 le-a adus celor de la M.I.S. Grup licitații inclusiv în județul vecin, Cluj. La început de februarie, compania omului de afaceri Emil Iugan prinde un contract cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, ce presupune reabilitare, reparație capitală și consolidarea unui cămin din Hașdeu.
Valoarea contractului trece de 6,7 milioane de lei. În această licitație, M.I.S. Grup s-a asociat cu Matti Solutions. Culmea este faptul că universitatea a alocat dublu pentru aceste lucrări (peste 12 milioane de lei), iar în urma licitației s-a ajuns la 6,7 milioane de lei.
„Universitatea dorește îmbunătățirea infrastructurii de cazare pe de o parte, iar pe de altă parte extinderea spațiilor cu destinații bibliotecă. Prin reabilitarea Căminului VII din Complexul studențesc Hașdeu se va realiza și mansardarea acestuia, spațiile de la ultimul nivel având destinația de bibliotecă. (…) Construcția existentă, căminul VII, este o construcție P+3, pe fundații de beton, zidărie de cărămidă, planșee din beton armat și acoperiș terasa. Camerele sunt distribuite de-a lungul unui coridor central de 1,95 m lățime, ele au o suprafață de 21,32 de mp, fiecare nivel având două băi comune, un oficiu pentru gătit și o sală de lectură”, se arată în caietul de sarcini.
Cu această ocazie, universitatea nu vrea doar să valorifice mansarda clădirii prin amenajarea unei săli de lectură virtuale și bibliotecă, ci și să monteze două lifturi pentru studenți.
Compania din Anieș a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 81 de milioane de lei și un profit net de 7,4 milioane de lei. Datoriile nu lipsesc nici ele, apropiindu-se de 30 de milioane de lei. Practic, în 2019 cifra de afaceri s-a dublat, comparativ cu anul 2018, când firma lui Iugan raporta o cifră de afaceri de doar 41,3 milioane de lei.
De curând, altă firmă de-a lui Emil Iugan a avut probleme tot din cauza licitațiilor publice. Este vorba despre Silvania Internațional Prod, specializată în prelucrarea lemnului. Aceasta a fost sancționată în luna ianuarie cu 442.898 de lei de Consiliul Concurenței, care a acuzat mai multe companii că făceau înțelegeri pentru eliminarea concurenței dintre ele în cadrul licitațiilor pentru adjudecarea masei lemnoase la cel mai mic preț posibil.
Potrivit informării Consiliului Concurenței, Silvania International Prod s-a numărat printre cele 13 companii care au recunoscut încălcarea legii concurenței, beneficiind astfel de reduceri ale amenzilor.
Speram ca a ajuns firma la nivelul de civilizație încât sa nu mai arunce molozul rezultat pe malul apei la Unirea pe strada Henri Coandă.
Oricum, mulțumită lor aproape toți vecinii de pe strada au camere de supraveghere.
Culmea… Toate relatările dvs. sunt subiective. Sunt opinia unui jurnalist care sugerează cititorului ca MIS Grup e un rău făcător și pune mana pe tot ce poate…
Pai dacă nu sunt companii în stare sa construiască județul și nu au o buna administrare… Nu înțeleg, va deranjează creșterea unei companii? Consider ca jurnaliști ar trebui sa fie imparțiali și sa ofere o abordare neutra a informațiilor. Dvs tot ce faceți e sa sugerați tâmpenii… Pe care nu le puteți dovedi. Iar ceea ce nu poate fi dovedit sunt conspirații.