La intâlnirea de miercuri a primarilor bistriţeni cu factorii de conducere a judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (CJ BN), Liviu Rusu, a promis că vor fi cu siguranţă rectificări bugetare pe parcursul acestui an, şi că nu vor fi disfuncţionalităţi la nivelul administraţiilor locale.

"Niciodată nu o să fiţi mulţumiţi indiferent de dimensiunea bugetului. Mai mult, când resursele sunt alocate prin Parlament, când criteriile sunt fixate la centru şi nu de către Consiliul Judeţean, când bugetul se împarte de către Direcţia Finanţelor, s-a ajuns ca peste 90% din bugetul acestui an să fie împărţit de finanţe. Consiliul Judeţean nu mai poate să intervină întrucât a făcut proiectul de buget împărţind nouă procente. Din 227 de milioane de lei, Consiliul Judeţean a împărţit doar 19 milioane şi acelea pe cofinanţare, pentru că se punea în pericol un mare proiect pe care toţi l-am  susţinut. Este vorba de implementarea proiectului privind construirea depozitului ecologic. Cum vă spuneam, 208 milioane lei au fost împărţite de Finanţe. E adevărat că unii dintre dumneavoastră sunteţi avantajaţi de suprafaţa administrată, de populaţie şi de impozitul pe profitul brut. Nu sunt criteriile cele mai corecte, este părerea mea, nimic nu este perfect, totul este perfectibil. Eu sper că se vor schimba criteriile şi cred că va mai fi o rectificare bugetară, pentru că nu vă putem lăsa de izbelişte. Primăriile trebuie să funcţioneze ", a spus Liviu Rusu.

Preşedintele CJ BN a mai afirmat că rectificarea bugetară va avea loc mai mult ca sigur în trimestrul III a acestui an, în aşa fel încât primăriile să poată funcţiona. 

"Ştiu că au fost discuţii, ştiu că au fost nemulţumiri. Rugămintea mea este să primiţi aşa cum se cuvine mesajul meu. De celelalte fonduri speciale care vor veni, vom avea grijă ca în fiecare localitate să ajungă bani ca la proiectele în derulare să fie plătite restanţele şi să continue lucrările, iar pentru cele care încep, să aibă asigurate resursele bugetare" , a mai precizat Liviu Rusu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.