Home Politică Liviu Dragnea : „PSD a gresit fata de Transilvania!!!”.

Liviu Dragnea : „PSD a gresit fata de Transilvania!!!”.

PSD începe asediul Transilvaniei în vederea câştigării alegerilor locale din data de 5 iunie 2012. Prezent la Bistriţa, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a decretat exorcizarea Transilvaniei de „blestemul portocaliu care s-a născut în 2004
în Transilvania şi tot aici trebuie distrus”.
În acest context, Dragnea spune că a început o evaluare a organizaţiilor PSD din Transilvania, Bistriţa-Năsăud fiind al şaptelea judeţ evaluat.

„Potenţialul nostru în Transilvania este mult mai mare decât rezultatele obţinute de PSD până acum. Eu cred că blestemul portocaliu actual care s-a abătut asupra României s-a născut în 2004 aici, în Transilvania, şi tot aici trebuie distrus. Este şi o obligaţie morală a transilvănenilor să facă lucrul acesta şi, în primul rând, mă refer la colegii noştri din partid, dar nu numai”, a spus Liviu Dragnea.
El a precizat că ardelenii au un răspuns la salutul „Să trăiţi bine!”, respectiv „Trăim cum am votat!”, în timp ce pentru locuitorii din sudul ţării lucrurile stau şi mai rău fiindcă aceştia trăiesc cum au votat cei din Transilvania.
”Credem că ar fi bine să conştientizeze toată lumea răul produs atât în 2004, cât şi în 2009, printr-un vot dat cu multă încărcătură emoţională şi suferim cu toţii acum”, a spus Dragnea.
Întrebat ce încredere poate avea electoratul din Ardeal în USL în condiţiile în care PSD, atunci când a fost la guvernare, nu a dat prea multă atenţie acestei regiuni, Dragnea a spus că lucrurile s-au schimbat între timp.

PSD a greşit faţă de Transilvania

„Conducerea PSD a greşit foarte mult în 2004, când s-au stabilit candidaţii pentru alegerile locale. A tratat prost această problemă, în special în Transilvania. Acest lucru înseamnă că am avut un număr mic de primari şi puţine voturi pentru toate celelalte alegeri parlamentare şi prezidenţiale. De atunci PSD are o problemă în Ardeal", a recunoscut Dragnea.
Secretarul general al PSD a afirmat că sunt colegi care îi spun că, în Transilvania, sunt zone anticomuniste, iar dacă este aşa oamenii respectivi ar trebui să îi voteze pe Victor Ponta şi pe el, fiindcă nu au fost membri de partid, şi nu „un neocomunist portocaliu” – Emil Boc.
„Eu vreau, şi Victor Ponta de asemenea, să ne concentrăm foarte mult pe judeţele din Transilvania şi să ajutăm cât de mult putem organizaţiile de aici. Nu trebuie să le certăm fiindcă vina nu a fost a lor, vina a fost de la centru. Vrem să le ajutăm cât de mult putem ca să revină şi să folosească tot potenţialul pe care îl au”, a spus Dragnea.

Ieşiţi afară din sedii

Secretarul general al PSD a adăugat că le-a cerut colegilor săi din organizaţia Bistriţa-Năsăud să iasă din sediile de partid şi să discute cu oamenii.
„Dacă luăm sub 50 la sută, Stăpânul Inelelor rămâne tot Traian Băsescu şi dumnealui hotărăşte guvernarea, dacă luăm noi peste 50 la sută, noi hotărâm guvernarea”, a spus el.
Dragnea a adăugat că există mult loc de mai bine în organizarea filialelor din Transilvania, care nu se ridică la nivelul celor din Moldova şi Muntenia, dar problema poate fi rezolvată până în 2012.

Dragnea îl face mincinos pe Emil Boc

„Privatizarea PETROM a fost o condiţie acceptată de Traian Băsescu când era coordonatorul programului PSAL în 1998 sau 1999 când Petromul trebuia privatizat” (Liviu Dragnea).
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Bistriţa că, un Guvern responsabil trebuie să ia măsuri şi să limiteze preţul carburanţilor, adăugând că este nemulţumit că „OMV Petrom îşi tot umflă conturile din banii tuturor”.
„Emil Boc este un mincinos. Tot ceartă instituţiile statului, ca şi cum nu el le-ar conduce, că nu vin cu o soluţie concretă pe masă şi tot le dă termene”, a declarat Dragnea, nemulţumit că, de la o zi la alta, „OMV Petrom îşi tot umflă conturile din banii tuturor”.
„Tot spune Emil Boc, şi mai spune şi domnul Ialomiţianu de la Finanţe, că este nejustificată creşterea preţurilor ca şi cum ar fi nişte reporteri şi îşi dau cu părerea şi constată. Ei fac fotografii, sunt fotoreporteri. Nu vin cu nicio soluţie. Cum să nu existe soluţii? Dacă eşti un Guvern responsabil, şi asta este o problemă de importanţă naţională, ba chiar strategică, trebuie să iei măsuri şi să limitezi preţul fiindcă, până la urmă, tu îţi conduci ţara, nu ţi-o conduc multinaţionalele. Un guvern românesc în adevăratul sens al cuvântului nu poate fi indiferent la asta”, a spus Dragnea.
Liviu Dragnea a menţionat că statul are pârghii să intervină în limitarea preţurilor prin reprezentanţii săi în Consiliul de Administraţie al Petrom.
„Boc critică faptul că s-a privatizat Petrom, dar, în schimb, vrea să mai vândă 9,8 la sută din acţiuni. De ce mai vinde acţiuni dacă are o problemă cu faptul că s-a privatizat? Nu spune niciun cuvinţel despre reprezentanţii statului în Consiliul de Administraţie al Petrom şi că, prin acei reprezentanţi, se poate interveni în ce priveşte preţul. Oamenii respectivi au o putere foarte mare fiindcă OMV nu are 80 sau 90 la sută din Petrom”, a adăugat el.
Liviu Dragnea a afirmat că de fiecare dată când premierul vorbeşte de preţurile carburantului face referire la momentul în care a fost privatizat Petrom de Adrian Năstase.
„A fost o condiţie acceptată de Traian Băsescu când era coordonatorul programului PSAL în 1998 sau 1999 când Petromul trebuia privatizat. A fost bine sau rău că s-a privatizat? Este un alt subiect. Eu nu am fost în favoarea privatizării Petrom. Noi nu mai vrem să privatizăm nimic în România decât managementul”, a spus Dragnea.
Premierul Emil Boc a solicitat Consiliului Concurenţei să analizeze, împreună cu Departamentul pentru Afaceri Europene, dacă preţurile la carburanţi pot fi îngheţate în România în baza unei legi care prevede o astfel de măsură în cazuri excepţionale, dar care este adoptată înaintea aderării la UE.
Legislaţia românească permite îngheţarea preţurilor, deşi nu există niciun precedent de acest gen într-o piaţă liberă, iar o astfel de măsură are caracter temporar şi consecinţe ulterioare, a declarat directorul general executiv al OMV Petrom (SNP), Mariana Gheorghe.
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, marţi, că instituţia va finaliza investigaţia pe piaţa carburanţilor până la jumătatea anului, după ce rezultatele raportului va fi trimis la Comisia Europeană, iar companiile implicate îşi vor spune părerea în acest caz.
El a arătat totodată că o lege adoptată înaintea aderării României la UE permite îngheţarea preţurilor într-o situaţie excepţională, dar că trebuie stabilit dacă piaţa carburanţilor se află într-o astfel de situaţie excepţională.
La rândul său, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor, a declarat că la nivelul Comisiei s-a format o comisie de anchetă asupra Petrom pentru a investiga modul în care se formează preţurile pentru carburanţi şi perioada post-privatizare.
Iancu a afirmat că Petrom este de acord cu îngheţarea preţurilor pe o perioadă limitată de timp, dar doar dacă Guvernul vine cu o măsură care să se aplice tuturor companiilor de pe piaţă.
În luna ianuarie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a întocmit un raport privind producătorii şi distribuitorii de carburanţi, în care se spune că preţul la pompă a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără a fi determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător.
Premierul Emil Boc a declarat atunci că majorarea preţului carburanţilor nu poate fi justificată cu povara fiscală impusă de stat prin taxele percepute companiilor petroliere şi a cerut ANAF să iniţieze inspecţia fiscală generală în cazul companiilor petroliere, precum şi Consiliului Concurenţei să efectueze verificări suplimentare pentru identificarea eventualelor cazuri de monopol.

Alin Cordoş

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version